rotary_laringoskop2022b.jpg

Ротари клуб-Пазарджик дари медицинска апаратура за Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Дарението е на стойност 9894лв. и включва видео ларингоскоп, мониторна станция и инфузионен перфузор. Два от апаратите са закупени с помощта на дарители от германските клубове РК „Хамелн“ и РК „БАТ-Пирмонт“, обяви президентът на Ротари клуб- Пазарджик д-р Екса Бъздигян на среща с изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Вече 15 години Ротари клуб- Пазарджик прави дарения на областната болница. Освен Неонатологично отделение с дарения на апаратура през годините са подпомогнати още ОАИЛ и Хирургично отделение.

„Надяваме се, че ще имаме възможност и ще положим усилия с нашите приятели от Германия да продължим тази благотворителна дейност и добротворство за нашата общност“, заяви д-р Бъздигян. „Имаме много добро партньорство с немските Ротари клубове. Благодарение на тяхната дарителска щедрост и доброто сътрудничество с МБАЛ-Пазарджик смятаме, че Ротари клуб-Пазарджик ще продължи да работи в полза на обществото“, изразиха увереност членовете на клуба.

„Видео ларингоскопът е изключително необходим при спешни случаи, когато трябва да се провежда инвазивна вентилация при децата, за да могат да бъдат интубирани и да се търсят дефекти в долните и горните дихателни пътища. Мониторната система следи жизнените функции на бебетата и всички важни неща, които ни ориентират за състоянието им и помагат за лечението и поставянето на диагноза. Перфузионната помпа също е много необходима, тъй като с нея се поставят медикаменти, разтвори и се провежда парентерално хранене на децата“, обясни началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова.

"Сърдечно благодарим за дарението, защото включва изключително важни медицински уреди за Интензивния сектор. В момента 8 новородени се нуждаят от специални грижи и всички те са включени на монитори и инфузионни помпи“, допълни д-р Пиронова.

Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов, който се срещна с представителите на Ротари клуб-Пазарджик, също изказа своите благодарности към българските и германските ротарианци, които са дарили средства за закупуване на апаратите. Той връчи на дарителите благодарствено писмо и им пожела да реализират още много добри проекти.


rotary_laringoskop2022a.jpg
rotary_laringoskop2022.jpg
laringoskop2022.jpg


Loading...