sport_aleya2022a.jpg

В парк „Писковец” бе открита обновената Алея на 10-те най-добри спортисти на община Пазарджик за 2021 година. Традицията е на Алеята да бъдат изложени големи фотоси на 10-те най-добри спортисти за предходната година (2021 г.), на Треньор №1 на годината и Отбор на годината. Обновената композиция днес бе открита от кмета на Пазарджик Тодор Попов и председателя на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова. Присъстваха и отличените спортисти и треньори.

„За пореден път показваме нашите успели спортисти. В началото го правихме с идеята те да бъдат разпознавани от хората, но мисля, че техните успехи вече са толкова постоянни, че няма как някой да не ги разпознае“, каза председателят на Сдружение „Пазарджик спортува“ Ренета Камберова. „Правим най-доброто всеки един спорт в Пазарджик да се развива в добри условия. Мисля, че това е причината медалите да са все повече всяка година“, сподели още Ренета Камберова.

 

„Скъпи приятели, смело мога да се обръщам така към вас след всички тези години. Както всяка година, имаме традиция да сме тук и да отдадем нашето уважение към заслужилите ни спортисти за добрите им резултати“ -  обърна се към спортистите и треньорите кметът на общината Тодор Попов. Той им благодари за постиженията, за усилията им и постоянството.

 

„Спомням си като правехме тържествата за най-добър спортист на Острова и като обяснявах, че трябва нашите отбори да станат най-добрите. Че ще направим нови проекти, с които да инвестираме в инфраструктурата, малко хора, да не кажа почти никой, не вярваха в това. След пет години ние вече светим с изключителна светлина на спортната карта на държавата. Всяка година в различни спортове се завоюват над 1800 медала от държавни, балкански и европейски първенства. Всяка година! Това го няма в нито един град в България Помните какъв беше футболният стадион - да те е срам да стъпиш там. И да те изядат комарите и змиите! Играехме в някакви селски групи… Сега имаме стадион, с който да се гордеем. Имаме отбор, чието място е в Б група, и то в първата тройка. Остана само да направим осветлението на стадиона и да наредим още малко седалки. И през следващата  година може да мислим за нещо по-голямо. Баскетболният отбор пък е пръв в по-ниската дивизия  - благодарение на момчета-ентусиасти през годините. Миналата година спечелиха Купата -  гордеем се с тях. Тази година също се представят изключително добре. В баскетбола, където нямаме чак такива традиции! Да не говорим за волейболния отбор. Едва ли някой е вярвал, че ще направим такъв отбор и ще сме в Топ 10 на Европа. Кога го е постигал това някой друг български отбор в колективен спорт!? Това се дължи на труда на всички нас. Представете си, да сме живи и здрави, след още 5 години къде ще бъдем?! Там, където ни е мястото! На първите места във всичко;, подчерта кметът и допълни, че усилията му няма да спрат дотук.

 

„Нашият хоризонт е до 2027 година. Евентуално може да размислим и да стане до 2031 година! Гордея се с това, което правим. Ние правим историята. Затова съм щастлив да ви поздравя. Да ви пожелая за сте здрави. Да сме последователни и да си гоним целите. Ние участваме, за да спечелим това състезание. Няма да се уморя да повтарям, че това е нашият манталитет. Ние участваме със самочувствието, че сме най-добрите. И стъпка по стъпка ще направим това, което трябва“,  каза Тодор Попов

Той начерта  и предстоящото в спорта. „В момента се изгражда новия детски басейн с размери 23х23 м, който трябва да бъде открит на 1 юни. За празника на града ще пуснем и големия басейн, за да тренират там децата. На 18-19 април ще открием новата зала в Зоната, която формално ще бъде за баскетбол, но в нея могат да се правят състезания от всякакъв ранг във всички други спортове. Тоест, ще я натоварваме максимално. Тази година ще ремонтираме изцяло отвътре зала „Васил Левски“ - ще облечем стените, ще сложим ново осветление, ще оправим съблекалните и коридорите, ще подменим седалките. За да стане зала, каквато трябва да имаме. До края на тази година започваме реконструкцията на залата по волейбол - вече мина техническият проект в Министерството на енергетиката. Бавничко се движат нещата там, но се движат, и съм сигурен, че до края на месеца ще си обявим поръчките, за да може следващата година да направим пълна реновация на залата заедно със залите по бокс и по борба. От края на годината ще започнем изграждането на още един комплекс като този в Зоната на здравето -  на мястото на стария стадион „Любен Шкодров“. Ще направим хубава писта за бягане, комплексни игрища за футбол, волейбол и баскетбол. Ще продължим работата и по кварталите,.ще направим още две комбинирани спортни площадки, ще направим спортна площадка за деца с увреждания в парк „Стадиона“ тази година. Догодина ще покрием двете игрища за волейбол зад „Лидл“ и ще направим топла връзка със зала „Хебър“, защото децата в школата постоянно се увеличават“, обяви кметът.

След общата снимка на спортистите, момичета от Топ 10 пуснаха във въздуха балони в цветовете на знамето на Украйна.


sport_aleya2022b.jpg


Loading...