petya_tsankova20220415.jpg

Зам.-областният управител на Пазарджик Петя Цанкова гостува днес в Детски отдел на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ и пред ученици от Трети клас от ОУ “Любен Каравелов“ с ръководители г-жа Тарашева и г-жа Шаркова прочете откъса „Пипи тръгва на училище“ от любимата си детска книжка „Пипи Дългото чорапче“  на Астрид Линдгрен.

Проявата бе по повод XVII-ия Маратон на четенето, който се провежда от 2 до 21 април т. г., в партньорство с Асоциация „Българска книга“ (АБК) и тяхната Национална кампания „Походът на книгите“.

Тази година от Българска библиотечно-информационна асоциация посвещават националния Маратон в памет на Емилия Милкова, дългогодишен член на УС на ББИА, председател на ББИА (2020 – 2021) и един от инициаторите за превръщане на инициативата на РБ „Пенчо Славейков" – Варна „Маратон на четящите хора" в национален.

Децата от ОУ “Любен Каравелов“ бяха подготвили драматизации по приказките „Сливи за смет“ и „Неволята“, в които показаха артистичните си умения, а г-жа Цанкова им пожела да бъдат отлични ученици и да обичат книжките, за да успяват и по-нататък в образованието си.

Приказката от Ханс Кристиан Андерсен “Дивите лебеди“ пък прочете във Филиала на Детски отдел началникът на Регионалното управление на образованието Дора Дулчева пред третокласниците от Начално училище “Никола Фурнаджиев”. Маратонът на четенето в библиотеката продължава с различни инициативи.


dora_dulcheva20220415.jpg


Loading...