slancheva_besapara2019.jpg

На 27 и 28 май 2022 година Пазарджик отново ще е домакин на Десети юбилеен фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.

В тазгодишното издание на Фестивала, въпреки сложната ковид обстановка, която даде отражение върху подготовката на съставите, ще се включат мажоретки от 6 града, разпределени в четири възрастови групи, съобщи Емилия Спасова, директор на ОДК – Пазарджик. Те ще се състезават в три категории: 100 метра марш-парад с батони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс ще се състезава във всички възрастови групи с над 120 деца.

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-малка мажоретка; оригинална хореография; визия; специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата награда - Приз "Слънчева Бесапара’".

Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 27 май с участие на момичетата от Диско денс и мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс – Пазарджик. На 28 май от 10.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големия форум от този род в България и на него престижна съдийска комисия ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.
Loading...