unihospital_sastez2022.jpg

Пациенти с онкологични заболявания ще се включат в автомобилно състезание под наслов „Двама в колата“. Събитието ще се проведе на 18 юни 2022 г., от 10.00 ч. до 15.00 ч. на паркинга на МБАЛ „Уни Хоспитал“, съобщиха от здравното заведение.

„Двама в колата“ е част от инициативата „Победителите“ на Онкологичен център Уни Хоспитал и има за цел да напомни, че навременната диагностика и правилното лечение могат да превърнат пациентите в победители, които да преминат през заболяването без да променят драстично качеството и начина си на живот.

Водещи на автомобилното състезание ще бъдат Ники Кънчев и Иво Райчев, а в програмата са предвидени още томбола „Стани здрав“, награди и изненади. Освен известните радиоводещи в събитието ще се включат водещите за страната специалисти в областта на онкологичните заболявания: д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център Уни Хоспитал и д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение.

„Двама в колата“ е четвъртото събитие от инициативата „Победителите“, насочена към пациентите, техните близки и цялата общественост. Идеята на кампанията е да покаже, че въпреки предизвикателствата на диагнозата и лечението, прилагането на правилния медицински и психологически подход към пациентите дава възможност за нормален начин на живот. „Успехът в живота и в лечението се случват по-добре, когато имаш някого до себе си, затова и кръстихме тазгодишното събитие „Двама в колата“, споделя д-р Росица Кръстева.

Предишните три събития от инициативата бяха„Майсторско шофиране“, „Тя е красива“ и „Той е“.
Loading...