balona_malak_basein20220630b.jpg

В присъствието на много спортисти плувци днес, 30 юни 2022 г., официално беше открит и малкият басейн, както и новото стрелбище на спортен комплекс „Балона” в Зоната на здравето. Официални гости на тържествената церемония бяха Георги Георгиев, олимпийски вицешампион и директор на Спортното училище в Пазарджик, собствениците на „Лакрима” – дългогодишни партньори на Община Пазарджик, които подкрепят развитието на спорта, и председателят на Сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова.

„С откриването на малкия плувен басейн завършва цялостният облик на този красив комплекс. Силно се надявам, че с реализацията на този проект, децата ще имат страхотни условия да спортуват през летните месеци и най-вече все повече деца ще се запалят и родителите ще ги запишат на плуване, защото това е нашата цел – да осигурим добри условия на нашите деца да спортуват.

Радвам се, че и големият басейн също вече има завършен вид  - с коридорите, с трупчетата за скачане, и басейнът отговаря на всички стандарти за провеждане на състезания от националния календар по плуване”. Това заяви кметът на Пазарджик при откриването на малкия плувен басейн и новото стрелбище в спортен комплекс „Балона”.

Малкият басейн е с размери 25х25 м. и височина от 1,20 до 1,60 м. Водата му се подгрява със слънчеви колектори и газови котли.  Предназначен предимно за спортистите от спортните групи, но ще бъдат допускани и граждани по предварителен график в определени коридори. Осигурени са спасители.

Стрелбището е с размери 10х12 м и е за клуповете по петодой и биатлон. Финансирането на целия комплекс е изцяло общинско.

На откриването днес кметът Тодор попов съобщи, че от идната седмица започва ремонт на закрития плувен басейн и всички тренировки ще се провеждат на новия открит басейн. „Той ще работи и за граждани, но това съвсем не е градски плаж. Тук ще идват само хора, които ще плуват. А аз ще направя всичко възможно, независимо, че собствеността не е наша, догодина да имаме градски плаж, но тази територия тук е предназначена само за плуване и за тренировка и подготовка на нашите спортни клубове”, подчерта Тодор Попов. Той лично, както беше обещал, „с далъдър” в  басейна откри спортното съоръжение. Заедно с него първо плуване направиха и много млади пазарджишки надежди в плуването.

След откриването кметът награди отличилите се през последния месец спортисти, завоювали медали на държавни и европейски състезания.

 Balona Nagr20220630c

На снимката: Награждаването на един от отличените спортисти – Веселин Чавдаров от Модел яхт клуб – Пазарджик

 Balona Strelb20220630

На снимката: Новото стрелбище на "Балона"


balona_malak_basein20220630c.jpg
balona_malak_basein20220630.jpg
balona_malak_basein20220630a.jpg


Loading...