antoaneta_tsoneva2022_0831.jpg

В листата на „Демократична България“ в 13-и МИР има баланс от опитни политици и млади професионалисти, добре познати на жителите на Пазарджик и областта.

Начело на листата на „Демократична България“ в 13-и МИР Пазарджик отново е Антоанета Цонева, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“ и народен представител в трите последни кратки парламента. Тя беше председател на комисията за българите в чужбина и член на комисията по култура и медии. Цонева е първият омбудсман на Столичната община (2001-2004 г). Като основател на Института за развитие на публичната среда отстоява политическите права на българските граждани.

Като народен представител от “Демократична България” от Пазарджик непрекъснато работех за това регионът да има по-добри възможности за развитие, борила съм се за справедливост и изкореняване на корупцията. Не спрях да се вслушвам в проблемите на хората и затова продължавам да вярвам, че заедно да изградим подредена държава със силни институции, които защитават интересите и правата на всеки гражданин”, заяви тя.
На второ място в листата отново е юристът Александра Стеркова. Тя е експерт по търговско и облигационно право и беше народен представител в 46-ото Народно събрание. Заедно с Антоанета Цонева в предходните кампании разкри измами с подвижни избирателни кутии за хора с увреждания в Батак и Сърница и успешно води съдебни дела.

Трети в листата на „Демократична България“ в район Пазарджик е мениджърът Любомир Гечев.

Четвърти е най-младият кандидат в листата – 31-годишният юрист Кристин Кроснаров, който работи и живее със семейството си в Панагюрище.

Пета е Надя Парпулова-Ашуърт, докторантка в УНСС и дъщеря на известните килимари от гр. Костадиново Парпулови.

На шесто място в листата е финансистът Мария Благоева, живяла и работила в Лондон, активен природозащитник.

На последните четири места в листата са Николай Янев, Петър Цикалов, Александър Серафимов и Иван Хрисин.
Loading...