oblast_sgr.jpg

Областният управител на област Пазарджик Трендафил Величков организира доброволческа акция на 16 септември /петък/ в подкрепа възстановяването на щетите върху инфраструктурата и домовете на гражданите в пострадалите от наводнение населени места в общините Марица и Карлово на територията на съседната област Пловдив.

В акцията ще участват доброволци, служители от състава на структурите на държавната администрация на територията на област Пазарджик, съобщиха от Областната администрация.

Сборният пункт за доброволците от град Пазарджик ще бъде в Областна администрация Пазарджик (паркинга), ул. „Екзарх Йосиф“ 2, в 8.00 часа на 16.09.2022 г. /петък/. Ще бъде осигурен транспорт до пострадалите от наводнението населени места.

Сборните пунктове на доброволците от общините в област Пазарджик ще бъдат определени от кметовете на общини, които ще осигурят и транспортирането им до пострадалите от наводнението населени места, в координация с Областна администрация Пазарджик.

По-рано днес, на заседание на правителството, министър-председателят г-н Гълъб Донев съобщи, че в петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете на пострадалите. Премиерът отправи благодарността си към всеки българин, който живее с мъката на хората в Карловско и е солидарен с тях не само на думи, но и с действията си.
Loading...