rzi2021a.jpg

Служители на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик излязоха по обяд на протест пред сградата на институцията, за да изразят пълната си подкрепа към Националния протест на служителите на РЗИ.

Искането им е за незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения.Те напомнят, че въпреки нарастваща инфлация през цялата 2022 година не са получили никакво повишение на работните заплати.

В съобщението се припомня още, че преди да се стигне до протеста, е изпратена декларация до президента на Република България Румен Радев, до министър-председателя Гълъб Донев и до министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, с която са отправени искания за актуализация на възнагражденията.
„Три години работихме в условията на световна пандемия. Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19, за 24-часовото разположение, за неуморния труд през почивни и празнични дни, за готовността и саможертвата в полза на общественото благо”, се казва в разпространена до медиите позиция. „През 2022 г. служителите в РЗИ не получихме никакво увеличение на работните заплати, неглижиране, което при тези галопиращи цени поставя нас и семействата ни пред сериозни изпитания, тъй като основните заплати са едни от най-ниските в системата на държавната администрация и в бюджетната сфера”, заявяват още от РЗИ-Пазарджик.
Loading...