nie_vrabchetata.jpg

Специалното издание на Младежкия театрален фестивал "Океан от любов" включва 5 представления, заснети от партньори и състави, които са чести гости на "Океан от любов".

Днес от 19 ч. на фейсбук страницата на Младежки дом - Пазарджик може да гледате „Ние, врабчетата“ от Йордан Радичков, представено от Театрална Работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“.

Тази театрална версия на „Ние, врабчетата“ (1968г.) е посветена на 90 годишнината от рождението Йордан Радичков (24 октомври 1929 г.) и сърдечно аплодирана от неговата дъщеря – драматургът на Народния театър – Розалия Радичкова.

Спектакълът е отличен с голямата награда на XXVI Фестивал на читалищното театрално изкуство - София - 2019,печели награда за режисура на Милена Видер, награда от ХХVІІ Международен фестивал "Лачени обувки"- Берковица-2019, плакет от Фестивала "Арлекин" - Перник, а също първа награда за най-добър младежки спектакъл на XII Фестивал а любителските театри на името на Кръстьо Пишурката - Лом - 2019.

Ръководители на Театрална Работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“ са Милена Видер и Мариан Бачев. Създадена е в София през есента на 2015 г. До момента децата имат участие в над 10 национални и международни форуми за любителско театрално творчество и спектаклите, в които участват, са носители на много награди, сред които и на големите награди на фестивалите и наградите за най-добри спектакли.
Loading...