hud_gym20221121a.jpg

Пълна зала в театър Константин Величков в Пазарджик посрещна любимите златни момичета на България по художествена гимнастика от няколко поколения. Събитието по случай 70-годишния юбилей на красивия спорт у нас бе организирано от Община Пазарджик и Младежки спортен клуб Пазарджик спортува.

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и председателят на Младежки спортен клуб Пазарджик спортува - златното момиче Ренета Камберова, в ролята си на домакини посрещнаха президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, първата трикратна световна шампионка в историята Мария Гигова, вицепрезидента на федерацията Невяна Владинова и емблематичната журналистка, но и двукратна световна шампионка по гимнастика Вера Маринова, която представи своята книга "Обръчите на Венера".

Организаторите се бяха постарали със стилно тържество в чест на гостите и всички присъстващи в залата. Деца от двата клуба по художествена гимнастика "Диляна" и "Диляна прима" показаха няколко изпълнения, а момичетата от танцов състав "Мистерия" отново взривиха публиката, като изписаха по ефектен начин "Обръчите на Венера".

“Художествената гимнастика от години е най-успешният спорт и атестат за това са десетките спечелени медали от най-големите форуми. Апогеят беше на последната Олимпиада, на която станахме ансамбълът стана олимпийски шампион. Това показва, че когато работиш последователно и надграждаш, имаш многобройна мрежа от клубове, може една малка България да селектира олимпийски шампионки”, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов.

“Щастлив съм, че ние в Пазарджик работим да бъдем пример за подражание - да бъдем град с най-много спортуващи деца. Щастлив съм, че печелим годишно между 1500 и 1800 медала. Всеки месец награждаваме по 30-40 шампиона... Пазарджик е единственият град, който отделя само за подпомагане на спортните клубове над 10 милиона лева. Ние отделяме на година за спортна инфраструктура между 2 и 5 млн. Аз съм горд, че такива хора са ни на гости, защото това са хора, на които ние дължим любов и уважение. За нас е чест, че такива хора са ни уважили”, добави градоначалникът.

“Много съм трогната от това посрещане. Господин Попов каза много истини - спортът е социален феномен. Много ще се радвам, ако един ден и в София имаме това, което правите вие. Пазарджик е еталон за спортен град... С огромна гордост искам да поздравя моята гимнастичка - Ренета Камберова. Рени, гордея се с теб. Няма толкова деен човек, който да е толкова отдаден на спорта”, каза емоционално Ренета Камберова.

В края на събитието бе представен филмът "Златният път на нежността", посветен на успехите на 70-годишния спорт в България.
След официалната част Вера Маринова раздаде стотици автографи и снимки на почитателите си.


hud_gym20221121.jpg
hud_gym20221121b.jpg


Loading...