fk_hebar20230131.jpg

„Хебър“ загуби от елитния украински „Металист 1925“ (Харков) последната си контрола от лагера в Алания, Турция.
Споделеното за мача от екипа на пазарджишкия тим:

Ногейра(35) и Островский(57) вкараха попаденията за украинците, а Октай Хамдиев (85) фиксира крайния резултат в двубоя с попадение от дузпа.
През първата част „Хебър“ имаше своите възможности, но шансът бе на страната на съперника.

В 21-та минута Арсенио Валпорт излезе на чудесна позиция и стреля към вратата, но топката срещна левия стълб на вратата на Металист. Малко след това силен удар на Георги Търтов бе блокиран от тяло на защитник пред самата голлиния на отбора от Украйна. В 35-та минута атака на Металист по левия фланг завърши с успоредно подаване и гол на Ногейра, след който останата сериозни съмнения за засада.

През втората част Хебър бе категорично по-добрият тим на терена и само малшансът лиши пазарджиклии от няколко попадения. На два пъти Ивайло Михайлов пропусна от добри позиции, Алекс Серано и Стоян Стоичков също имаха възможност да завършат резултатно последната фаза от атаката. Удар на Архан Исуф пък премина опасно над напречната греда. Хебър взе пак стигна до почетен гол в 85-а минута, когато Октай Хамдиев бе съборен в пеналта на Металист и само реализира отсъдената дузпа за 1:2.
Loading...