kristiyan_dimitrov2.jpg

15-годишният Кристиян Димитров, възпитаник на Езикова гимназия „Бертолт Брехт” в Пазарджик, даде всичките си спестявания, за да закупи колкото се може повече спални чували за бедстващите след земетресенията в Турция и Сирия. Общо 230 спални чувала бяха дарени и ще стигнат тези дни до 230 човека, които ще спят на топло благодарение на Кристиян. Малко е да кажем „Браво!” или „Респект!”. Пожелаваме си повече хора да го последват.

За него научихме от „Добро сърце”. Кристиян ни сподели, че не е имал планове за спестяванията си и че веднага щом е разбрал за земетресенията и за хилядите пострадали, е решил да помогне с каквото може. А помощта му е наистина безценна, защото в тези студени дни много хора останаха не просто без покрив, а без всичко, което са имали. Съпричастността към всички пострадали е това, което го е подтикнало да дари спестяванията си. А пожеланията му към всички хора звучат мъдро за неговите 15 години:

„Искам да пожелая на всички да бъдат здрави и да оценяваме това, което имаме, защото това, което имаме днес, утре може и да го нямаме! Пример давам със съседите ни от Турция. Повечето хора са имали много, но сега нямат нищо. В тази ситуация никой от нас не е застрахован. И призовавам хората, които имат възможност, да помогнат, защото има много такива, които не искат да помогнат.”

„Кристиян, гордеем се с теб и твоята постъпка!” написа Георги Янакиев от „Добро сърце”.

Всички в Пазарджик може да се гордеем с хора като Кристиян. Той ни дават надежда за бъдещето на страната ни и се радваме, че в Пазарджик има хора като него и като всички доброволци от организациите и институциите в Пазарджик и региона, обединили усилията си да помогнат на пострадалите от земетресененията в Турция и Сирия. Доброто, сторено от тях, ни задължава те да не останат анонимни, затова публикуваме имената на всички, подали ръка на хората, останали без дом и покъщнина в Турция и Сирия:

-"Добро Сърце"- Пазарджик
-Планинско Спасяване - Пазарджик
-Национална Аспциация на Доброволците в Република България
-Гората БГ
-СБС
-Пещерно Спасяване
-Екип на Конна База Шарков
-Доброволно Формирование "Актив-112"
-Аварийно Спасяване Пловдив
-Доброволно формирование " Сърница"
-Съюз на Българските Спасители - Благоевград
-Съюз на Българските Спасители - гр. Ботевград
-Съюз на българските спасители - Сандански
-ДФ "Хисар"
-Съюз на българските спасители - София
-НАДРБ - ДФ Белово
-Съюз на българските спасители-Перник
-ДФ СЪРНИЦА- гр. Сърница
-НАДРБ-ДФ "Свиленград"
-БМВ Тийм Русе
-Църквата в село Труд
-Община Панагюрище
-Община Лесичово
-Община Ракитово
-Доброволците от село Ивайло
-Фирма Cosmostar
-Фирма Unimax Bulgaria
-Фирма Intextred
-Фирма Брадърс Бранд
-Фирма NEXO
-Фирма "Димитров и Сие"
-Ди Ес Смит България АД

Kristiyan Dimitrov3

Kristiyan Dimitrov

На снимките: Кристиян Димитров с доброволците


Екипът на ПАмедия
Loading...