shampion_erding1.jpg

От 28 юни до 2 юли в гр. Ердинг Германия се проведе Европейско първенство по биатъл, триатъл и лазер рън, съобщават СК "Шампион".То е в календара на UIPM-международната федерация по модерен петобой.


В състезанието участваха над 550 състезатели от цяла Европа- Англия, Чехия, Германия, Франция, Унгария, с големи отбори и класни състезатели от всички възрасти. Тези три дисциплини включват в различна комбинация плуване, бягане и стрелба.Освен индивидуални стартове се провеждат и щафети в същите дисциплини-мъжка, женска и микс.

СК "Шампион" участва с 8 състезатели, като всички са държавни шампиони и медалисти от Държавните първенства на България. В групата до 11 годишни Ева Стоицева и Виктория Дудова се справиха отлично в дисциплината биатъл, като се класираха 9 и 10 в голяма конкуренция. Томас Григоров спечели сребърен медал в мъжката щафета на биатъл-плуване и бягане заедно с друг български състезател - Йордан Цветанов от Велико Търново. В индивидуалното класиране Томас зае две четвърти места на крачка от бронзовите медали. Най-много отличия завоюва Михаил Чакъров - 2 сребърни на мъжка щафета, със Стилян Грахов на биатъл-плуване и бягане и лазер рън-бягане и стрелба. Заедно със Сара-Мари Рамадани спечелиха бронз в щафета триатъл-плуване, стрелба и бягане. Отлично се справиха и Никол Тонкова и Лъчезар Чакъров с 4 място на щафета микс. В индивидуалното класиране Лъчезар е на 6 място на триатъл в надпредвара с над 30 състезатели.

В това състезание нашите млади петобойци участваха във всички дисциплини и щафети, много тежко и дълго състезание с плуване в открити води в езерото край Ердинг, с променливи температури, дъжд и жарко слънце. Класиранията им са отлични, предвид убийствената конкуренция и отлично подготвени и финансирани състезатели от цяла Европа.
Ръководството на СК "Шампион" дава отлична оценка на представянето, с пожелание за още по-високи резултати и класирания в тези толкова интересни и динамични дисциплини в петобоя.


shampion_erding2.jpg


Loading...