hora_rzi.jpg

Над 80 са ваксинирани от сряда до днес в имунизационния кабинет на РЗИ Пазарджик с новата ваксина срещу COVID-19, съобщиха от здравната инспекция.

Ваксината е насочена срещу подвариант XBB 1.5 на Омикрон. Желаещите да се ваксинират с новата ваксина - Comirnaty Omicron XBB.1.5 срещу COVID-19, могат да го направят при личния си лекар, в РЗИ и в определени за целта лечебни заведения, които са посочени на сайта на РЗИ Пазарджик https://www.rzipz.net/page.php?174.

Ваксинацията е силно препоръчителна за лица на възраст на и над 60 години; лица с хронични заболявания (диабет, сърдечни заболявания, белодробни заболявания); имунокомпрометирани лица; медицински персонал; потребители и персонал на социални институции и др.

Актуална информация за ваксините е публикувана на обновения сайт на Министерството на здравеопазването - https://plusmen.bg/

РЗИ Пазарджик информира жителите на областта, че Временният имунизационен пункт, в който се поставят ваксини срещу COVID-19, работи с работно време. В дните понеделник, сряда и петък от 14.00 ч. до 16.00 ч.; вторник и четвъртък от 10.00 ч. до 12.00 ч. https://www.rzipz.net/news.php.
Loading...