obs_20231117.jpg

 И третото гласуване на двете номинации за председател на ОбС-Пазарджик не доведе до избирането на такъв. 20 гласа получи Найден Шопов, 18- Таня Колчакова – Янева. Останалите 3 бюлетини бяха невалидни.

„Такова нещо не се беше случвало досега. Това не работи в интерес на никого. Нека се отърсим от емоциите от последните дни и да се опитаме да намерим решение консенсусно. Не може да продължаваме така, защото не е в интерес на никого“. С тези думи общинският съветник от „Новото време“  Тодор Попов предложи да се направи среща при кмета с представители на групите в Общинския съвет и да се търси консенсусно решение.

„Нека всеки да изложи своите аргументи и това, което мисли и да търсим решение заедно. Защото иначе така излагаме всеки един от нас. В политиката нещата се случват с разговори и с компромиси. Всички ние сме вот на хората и ние трябва да намерим решението, а ще го намерим, като си поговорим откровено“, допълни Тодор Попов.

Кметът Петър Куленски предложи в срещата да участват представители на всички политически формации в ОбС. Съветниците решиха следващото гласуване да е на 28 ноември от 17 ч.
Loading...