КУЛТУРА

„Култура Пз“ отличи 30 младежи

събота 10 февруари 2024 - 18:14:18
kulturapz_2024z.jpg

30 младежи бяха отличени за участието си в проекта „Култура Пз“, който фондация „Ви арт“ реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

Дейностите от творческите работилници бяха представени в изложба в ХГ “Георги Машев“ в Пазарджик, където всеки от участниците в проекта „Култура Пз“ получи сертификат и подаръци фотографски каталози и книги от Вили Тодорова, председател на фондация „Ви арт“. Освен това е издаден каталог със снимки и текстове, създадени от младежите, изготвен е и документален филм.

Изложбата уважиха заместник-кметът на община Пазарджик г-н Любомир Гечев, председателят на Общинския съвет г-н Найден Шопов, заместник-областният управител г-н Ангел Димитров, както и много общественици и приятели на участниците.

„Впечатлен съм от интелигентността, амбициите и таланта на младите хора в Пазарджик“, коментира Найден Шопов. „Удовлетворен съм, че различни форми на културата достигат до широк кръг младежи. Дава се възможност за творческа изява, която да им помогне в по-нататъшното им развитие като личности. Винаги ще подкрепям и насърчавам младите хора в община Пазарджик, защото съм убеден, че те имат огромен творчески потенциал, който трябва да се развива“, добави още председателят на Общинския съвет Найден Шопов след края на официалната част по откриване на изложбата. Предстои тя да бъде показана и в Паталеница, където са били съсредоточени по-голяма част от събитията, в които са участвали младите хора от Пазарджик.


kulturapz_2024zz.jpg


Loading...