kodokan_euro24.jpg

Никола Марков и Христо Димитров са състезателите, които с отличното си представяне на Държавния личен шампионат за кадети в Пазарджик получиха правото да се състезават на Европейското първенство по джудо. Шампионатът по джудо за кадети и кадетки до 17 години се проведе в Пазарджик през почивните дни и в него участие взеха отбори от цялата страна. Състезанието беше изключително оспорвано, тъй като участие в него взеха над 500 джудисти – рекордно много в сравнение с предишни първенства.

В тази оспорвана надпревара двамата състезатели на СК „Кодокан“ успяха да се изкачат до най-високото стъпало на стълбицата. Христо Димитров спечели заслужено златния медал в кат. до 81 кг., а Никола Марков постигна победа в кат. до 90 кг, побеждавайки най-трудния си съперник - състезателят на ЦСКА. Двамата деветокласници от Спортното училище се готвят упорито за всяко състезание и са амбицирани за победи и на предстоящото Европейско първенство, за което те се класираха. То ще се проведе от 27 до 30 юни в град София.
Освен шампионските титли на Христо Димитров и Никола Марков, СК „Кодокан“ спечели още два сребърни медала – на Йоанна Алексиева в кат. до 57 кг и Георги Николов в кат. над 90 кг.
Моника Шопова (кат. до 48 кг), Пролет Тончева (кат. до 52 кг) и Стилян Гушков (кат. до 66 кг) също се представиха много добре и влязоха в челната тройка с бронзови медали.
С турнира в Пазарджик бе поставено началото на състезателния сезон за тази година. За джудистите на „Кодокан“ обаче предстоят още важни състезания в близките няколко дни.
Христо Вълков и Емил Вълчев заминават в петък за Варшава, където ще вземат участие в битката за Световна купа. Христо Димитров и Никола Марков на 1 март пътуват за Анталия за участие в състезание за европейска купа. А на 2 и 3 март състезателите на „Кодокан“ ще се включат в Държавния шампионат по самбо за мъже, който ще се проведе в Панагюрище.


kodokan_zala24.jpg


Loading...