pojar_glav1.jpg

Окръжен съд-Пазарджик е наложил на 34-годишен мъж наказание от 5 години и 4 месеца лишаване от свобода по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пазарджик, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.


Той е признат за виновен за това, че на 08.06.2023 г. в с. Карабунар в рамките на половин час, на два пъти, в условията на продължавано престъпление, запалил чуждо имущество на значителна стойност – жилищна сграда, собственост на жена, и лек автомобил, марка „Лексус“, собственост на други мъж и жена - семейство, като общата стойност на щетите е в размер на 25 429 лв.

Пожарът е представлявал опасност за живота на три лица и е можело да се разпростре и върху други имоти със значителна стойност. При първия палеж е съществувала реална опасност за живота на спящите в жилищната сграда три лица – майка и двете ѝ малолетни дъщери, а при палежа на лекия автомобил, който е изгорял напълно, огънят е можело да се разпространи и върху жилището на пострадалите. Причината за извършените палежи са влошени междуличностни отношения с пострадалата жена, която е била собственик на запалената жилищна сграда.

Присъдата следва да бъде изтърпяна при първоначален „строг“ режим в затвор. Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

 

 
Loading...