police200224.jpg

Целта на полицейските дейности на проведената вчера специализирана полицейска операция е била ефективно противодействие на битовата престъпност, проверки на участниците в движението по пътищата, в това число и в най-отдалечените и малки населени места в областта. В нея традиционно са участвали служители от всички отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград, Септември, няколко мобилни екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. По време на акцията са извършени проверки на 1496 човека, 1422 моторни превозни средства, 53 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 52 акта и 282 фиша. Установени са общо 25 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 12 човека.

Сред по характерните случаи е заловен дилър на наркотици при съвместни действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейски участък „Изток“. Органите на реда спрели лек автомобил „Форд“ на пътя Пазарджик-Пловдив. Оказало се, че 34-годишен пътник в минивана от областния град изхвърлил на пода на возилото суха листна маса. У него били открити и две полиетиленови топчета със същото съдържание - синтетичен канабиноид с обща маса над 105 грама. Мъжът е стар познайник на органите на реда, с множество криминални регистрации, осъждан и изтърпявал наказания „лишаване от свобода“. Криминалистите го засекли, като дилър на въпросния вид наркотик за територията на квартал „Изток“ в областния град. В хода на спецоперацията екипи на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик, на участъците в Лесичово и квартал „Изток“ са засекли още трима мъже и една жена, притежаващи наркотични вещества. От тях са иззети различни количества синтетичен канабиноид, марихуана, амфетамин и хероин.

Установени са извършителите на домови кражби, кражби от строителен обект и магазин, на мобилен телефон. Двама са задържани, като автори на вандалски прояви. Един е счупил няколко пейки в района на еко пътека край Панагюрище, а друг нанесъл щети на кафе автомат. По време на проверките по пътищата е спрян водач, управлявал под въздействието на наркотици, друг под въздействието на алкохол. Мъж от Пазарджик предложил подкуп на проверяващи го полицаи е задържан на територията на Белово. Автопатрул на местния участък извършвал контрол над участниците в пътното движение. Униформените спрели микробус „Мерцедес“ с водач 26-годишен пазарджиклия и констатирали нарушение на Закона за движение по пътищата. Тогава мъжът решил, че ще му се размине и подхвърлил в кората на едната от вратите на служебния автомобил банкнота с номинал от 50 лева. Дежурна група при РУ-Септември е извършила оглед на мястото, а парите са иззети, като веществено доказателство.

 

 

 
Loading...