dara0303_1.jpg

Невероятната Дара Стоянова ни даде отново повод за гордост. Младата гимнастичка спечели три златни медала от три възможни на XIII международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“, което се проведе от 1. до 3. март в Стара Загора.

Дара Стоянова е ученичка в Спортното училище в Пазарджик, състезателка на СК „Илиана“ и национална състезателка по художествена гимнастика (жени индивидуално - разширен състав).

            В престижния турнир за купа „Берое“ за медали е състезаваха над 450 гимнастички от 19. клуба от България и международни участнички от Украйна и Гърция. При толкова силна конкуренция пазарджишката грация взе участие в категория „Елит“ – жени и успя да победи убедително своите конкурентки на обръч, лента и в многобоя с максимален брой точки. Със своите технични и артистични изпълнения Дара впечатли и журито, и публиката и заслужено спечели златните медали във всички дисциплини.

            Като треньор на победителката в многобоя треньорката на Дара Гергана Ботева – Тлайс бе удостоена с приз „Карамфила Абаджиева“.

            Събитието се проведе в спортна зала „Иван Вазов“ и негови официални гости бяха госпожа Илиана Раева- президент на Българска федерация по художествена гимнастика и господин Живко Тодоров- кмет на град Стара Загора.

 

 Снимки Анна Недкова - официален фотограф към БФХГ и на турнира

  


dara0303_2.jpg


Loading...