voley_junior1.jpg

Представянето на волейболния отбор на "Хебър" във финалния турнир от държавното първенство за юноши - старша възраст заслужава повече от адмирации. И младите таланти на Пазарджик ги получиха заслужено от волейболните фенове, изпълнили до краен предел зала “Васил Левски”. Нещо невиждано за срещи в първенство за юноши. Повод за гордост, но и за размисъл.

Че Пазарджик има школа и традици в този вид спорт, че пазарджиклии са верни и най-многобройни фенове на своя отбор, са аксиоматични твърдения, проверени през годините. И всичко случващо се с представителния отбор през последните месеци е само сянка, която не може да покрие голямото, градено от поколения в този град. А успехът на най-младото не е плод на случайност. Той просто се вписва в парадигмата: история - школа - шампионски дух в професионалното представителство. И работа, много работа, каквато през годините явно е имало и в детско-юношеската формация на клуба.


Сега стои въпросът за пътя на тези младежи, усетили магията от подкрепата на родната публика. Професионално израстване тук, или връщане към ситуацията отпреди десетина години - разпокъсано волейболно пространство между няколко детско-юношески школи, извеждащи добри състезатели и разпродаващи ги на клубовете в страната, за да се осигурят възнагражденията на треньори и ръководства.


voley_junior2.jpg


Loading...