stoevi20210614a.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна с европейските шампионки по бадминтон - сестрите Стефани и Габриела Стоеви. Той отбеляза, че за пореден път те донесоха голяма радост и гордост на Пазарджик и им благодари, че са повярвали на него, на Ренета Камберова и треньора Неделчо Кесов да се състезават за пазарджишкия клуб.

"Надяваме се те тук да се чувстват добре и искрено се радвам и се гордея с това, което те направиха - показаха, че безапелационно са най-добрите на Стария континент. От сърце им пожелавам успех на Олимпиадата. Ще им стискаме палци да покажат най-доброто от себе си и да ни зарадват с нови успехи", пожела Тодор Попов на сестри Стоеви.

Той съобщи, че в сряда ще е поредното награждаване за предходния месец на всички държавни шампиони от клубовете в общината, които отново не са никак малко - повече от 30.

"Така че можем да се гордеем с всичко, което постигаме и надграждаме. Да благодаря и на сестри Стоеви, които за трета поредна година са номер едно и в държавния шампионат.

Виждате как, когато човек работи професионално, когато надгражда стъпка по стъпка всяка година, резултатите се случват. Затова им пожелавам постоянство и в крайна сметка да ги уверя, че ние в Пазарджик се гордеем изключително много с това, което те постигат като състезатели. Разбира се и на всички, които участваха в държавното първенство, а и на всички тези млади състезатели, които се запалват по този хубав, полезен и интересен спорт.

Защото нашата цел си е Пазарджик да е номер едно във всичко.

Каквото и да се случва следващите години ние ще отделяме пари и ще надграждаме постигнатото. Защото, няма да спра да го повтарям, спортът е здраве, спортът е самочувствие, спортът е удовлетвореност, спортът е дисциплина и в крайна сметка - нещо важно за изграждане характера на един човек.

Хората се запомнят с оставената трайна диря на своите успехи, а те най-вече са спортни. Затова ние неслучайно се гордеем и със Стоичков, и със Стефка Костадинова, и с Григор, и със сестри Стоеви, и с всички наши успешни спортисти. Това са нашите визитки пред света.

Затова трябва да се гордеем, но и да създаваме условия и занапред да имаме хора, с които да се гордеем в спорта. Защото това означава по-здрава нация, по дисциплинирана, по-амбициозна нация, което да ни превърне във фактор. Затова и за Пазарджик това са приоритети, а сестри Стоеви са добър пример", подчерта Тодор Попов.

*Състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” станаха държавни шампионки за трета поредна година на провелите се финали на Държавното отборно първенство по бадминтон за мъже и жени (“А” група) в София. Участие във финалите взеха първите 12 отбора при мъжете и при жените.
Шампионският отбор бе в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева (спортистки номер едно на Пазарджик за 2018 г.), Гергана Павлова (спортист номер едно на Пазарджик за 2020 г.), Бистра Манева, Добринка Смилянова.
Жените на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” победиха в групата отборите на Стара Загора и Гълъбово с по 5:0 срещи и така се класираха за финалната четворка, където играха победителите от групите по схема всеки срещу всеки.
Във финалната четворка те стартираха срещу най-трудния си противник - “ВИАС” (София), когото победиха с 4:1 срещи. За отбелязване е, че отборът на “ВИАС” бе привлякъл две състезателки от Франция, като едната е №81 в Световната ранглиста за жени. Това не попречи на момичетата на Пазарджик да се справят с изключително тежкия противник късно вечерта в събота (в 23.00 приключи последният мач).
В неделя момичетата на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” надвиха първо отбора на Хасково с 5:0 срещи и накрая “Виктори” (София) с 5:0 срещи. Така момичетата за трети пореден път вдигнаха шампионската купа.
Мъжете на клуба се класираха на пето място, като в групата победиха Бургас с 5:0 срещи и за влизане във финална четворка загубиха от “Виктори” (София) с 4:1 срещи. Мъжете бяха в състав: Стефан Гърев, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов, Кристиян Китанов.


stoevi20210614.jpg


Loading...