itn20210622a.jpg

Партия „Има такъв народ“ представи листата си в Пазарджик. На представянето, което се състоя снощи в зала „Устрем“ на Младежкия дом, присъстваха, освен голяма част от членовете на листата, и експерти на партията на Слави Трифонов – представители на Експертния съвет. Пред симпатизантите застанаха Станислав Балабанов – журналист и водач на листата в Пазарджик, Любомир Каримански – икономист, завършил УНСС, Съветник по дигитално банкиране и иновативни разплащания, Асоциация на банките в Люксембург, Светослав Георгиев – университетски преподавател, представител на Експертния съвет на партията, Николай Драгнев – експерт в сектор Земеделие, Галина Генова – икономика и финанси и водещият на срещата - Тинко Василев – координатор на партията за област Пазарджик и пети в листата.

Ние с Вас сме едни съидейници, защото гледаме в една посока. Нашата посока, към която гледаме всички, е да променим държавата, да променим нашата мила Родина към едно по-добро място живеене за нас и за нашите деца“. С тези думи Тинко Василев откри срещата и продължи:
„Искам да Ви кажа, че посоката, в която ние работим, вещае едно добро бъдеще на държавата, едно светло бъдеще, което ние след време ще можем да кажем, че сме пренаписали политическата историята на Република България, ще можем да кажем, че сме били част от една промяна, която е обърнала хода на политическото развитие на държавата“.

Тинко Василев представи и членовете на листата, които застанаха пред съмишлениците и симпатизантите на партията.

Регистрираната в РИК листа на „Има такъв народ“ е следната:

1 Станислав Светозаров Балабанов
2 Любомир Антонов Каримански
3 Светослав Георгиев Георгиев
4 Тинко Василев Василев
5 Георги Славчев Млеканов
6 Веселка Борисова Фиданова
7 Тодор Запрянов Косов
8 Димитър Илиев Данчев
9 Рашко Атанасов Ганчев
10 Пламен Стоянов Панчев
11 Мария Любомирова Гагова
12 Иван Стойчев Генов
13 Димитър Бориславов Гаджев

Водачът на листата Станислав Балабанов представи себе си и целите и задачите, които ще следва:

Благодаря Ви, че сте отделили от времето си, за да сме заедно, да си поговорим, защото ние винаги сме били част от Вас, никога не сме се мислили за нещо по-значимо от Вас, ние сме български граждани като Вас. Аз съм родом от град Пловдив, на 33 години, завърших Българска филология в Пловдивския университет, журналистика – в София, имам честта да работя в свободна медия, за съжаление на 112 място по свобода на словото, доста трудно ми се получава, но пък предполагам, че гледате това, което правите, за което съм Ви адски благодарен. Заедно с колегите преди няколко години опитахме да реализираме нещо значимо и да кажем, че българските граждани са в основата на промяната и те са в основата на контрола на такива инструменти каквито са политиците в държавните институции, Министерски съвет и парламент, за да можем да ги накараме да се чувстват значими, да изискват и да са недоволни, да са в самата игра, те да са инструментът на промяната. Такъв беше референдумът тогава през 2016 г., много добре си спомняте как беше провален от управляващите и на база на тези събития създадохме този политически проект „Има такъв народ“, защото волята на 2.5 милиона българи не може да бъде заметена, а трябва да бъде доведена докрай.
Няма нито една работеща институция в България в момента, нямаме и държавност и сме изправени в една огромна битка, в която сме на практика сами, т.е. не сме сами, Вие сте част от нас. И когато много от купените и пропагандните медии, които са проправителствени и коментират кое е зад Вашия гръб, Делян Пеевски ли стои зад Вас, Ахмед Доган ли стои зад Вас, приятели ли сте с Борисов, хората, които стоят зад нас, в момента стоят пред нас – това сте Вие. И това, което направихме в краткосрочния 45-ти парламент, беше изключително важно, за да може всички Вие да гласувате по много по-честен и прозрачен начин, а и мисля, че удържахме на думата си да изпълним обещанията си – станахме незаобиколим фактор и на практика съсипахме плановете на ГЕРБ, защото в противен случай в момента щяхме да гледаме едно правителство на партия ГЕРБ с производните им там коалиционни партньори. Трябва да Ви кажа, че се готвеше и правителство на БСП, но след като „Има такъв народ“ стана втора политическа сила всичките им планове рухнаха. Ще продължим по тази линия да разсъждаваме и Ви гарантирам, че коалиция и разбирателство с партиите от статуквото ГЕРБ, БСП, ДПС няма да има, това е сигурно.
Пазарджик е изключително интересен град и заслужава много по-достойно представителство в Народно събрание, защото, колкото и да ми е неприятно да Ви го кажа, в последните години, за съжаление, Пазарджик беше превърнат в символ на модела Кой, защото един определен човек избираше да влиза в Народното събрание от тук. Не случайно избрах да съм водач в Пазарджик и на предните избори, и на сегашните, за да мога да се превърна в антипода на всичко това, за да мога да се превърна, ако е възможно, в другото лице, защото Пазарджик заслужава ново лице, заслужава млади хора, заслужава промяна, не заслужава хора като Йордан Цонев, Делян Пеевски и Екатерина Захариева.

Срещата продължи с отговори на въпроси от страна на симпатизанти. Един от участниците се интересуваше от експертното им мнение как като не е извлечен вируса на COVID-19 в България, се разработват и предлагат ваксини срещу коронавируса.

Станислав Балабанов посочи, че според него малкият и дребен бизнес е бил смазан. „Един от приоритетите ни ще бъде малкият и среден бизнес да работи свободно и хората да живеят достойно. Част от нашата политика е този бизнес да се развива, защото е гръбнакът на нашата икономика“, каза още водачът на „Има такъв народ“ в Пазарджик.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


itn20210622.jpg


Loading...