Бул. "Ал. Стамболийски" на практика ще бъде реновиран от началото до края му след приключване ремонта на последния участък

Remont Al Stamboliiski

За един месец трябва да приключи започналото на 17 юни преасфалтиране на участъка от бул. „Александър Стамболийски” между булевардите „Христо Ботев” и „Цар Освободител”. Това обяви при стартирането на ремонтните дейности кметът на Пазарджик Тодор Попов.
Така на практика ще бъде обновена цялата пътна артерия от началото на града при Бошулско шосе до Градската градина.

Реновирането започна през 2017 година с първата отсечка от бул. „Цар Освободител” до ул. "Хан Крум" след остра реакция на живеещите там и по настояването на Инициативен комитет проектът за разширяване с още едно платно бе изоставен, за бъдат спасени дърветата по тротоарите. Така Пазарджик получи бутикова улица, съхранила духа на времето от втората половина на миналия век.

През следващата, 2018 година, бе изградено кръгово кръстовище при магазин "Успех", като строителните дейности отново бяха съпроводени с буря от коментари, предимно в социалните мрежи.

На приключилото преасфалтиране в участъка от Бошулско шосе до кръстовището с бул. "Хр. Ботев" все още не е положена маркировката, но това ще стане в близките дни, ако метереологичните условия позволят, уточни Тодор Попов.

От планираните инфраструктурни обекти по трасето на пътната артерия остава изграждането на кръгово кръстовище в началото на булеварда, което ще е и част от Западния околовръстен път, за чието изграждане бе подписан договор между Община Пазарджик и АПИ в края на миналата година.

четвъртък 17 юни 2021 - 16:12:32