todor_dj2.jpg

Винаги съм знаел, че няма случайни срещи!

В навечерието на 1 ноември, ден, който е със специална символика за мен, обикаляйки и говорейки с хора от Пазарджик и района, с мен се свързаха трима младежи. Това са Миро, Иван и Венци.

Разказаха ми за тяхната кауза  – да развият спортът брейк в България и най-вече в нашия град Пазарджик. Те вече имат редица отличия от национални и световни подиуми. Основатели на брейк -формацията „NO NAME“, популярни в цялата страна от „България търси талант“, в който формат стигат доста напред.

И един много интересен факт! От 2020 година брейкът е признат за олимпийски спорт от Международния олимпийски комитет /МОК/. Точно преди година е учредена Българска брейк федерация /ББФ/ с 12 клуба от цялата страна.

„Безименните“ или  „ NO NAME“, пазарджишката формация,  е част от федерацията. Идеята на Миро, Венци и Иван е спортът да има бъдеще! В Пазарджик! Те са сертифицирани треньори от Националната спортна академия. И тримата имат множество призови места от състезания и фестивали, организирани от местни клубове или чуждестранни федерации. Венци се подготвя активно и много скоро заминава за Франция, където ще се състезава индивидуално в международно състезание по покана на Френската брейк федерация. Не на последно място към момента има огромен интерес от подрастващите да се занимават активно с този спорт! Но са необходими средства! А община Пазарджик може да помогне с годишна субсидия, зала за тренировки и др. Защото знаем, че спортът дисциплинира, развива, калява и като цяло се отразява изключително благоприятно и положително на децата!

И още малко за Миро, Иван и Венци: В „другия“ си живот момчетата се справят успешно в работата си, за която са учили – Миро се занимава с молекулярна микробиология, Иван строи самолети, а Венци част от IT компания, работеща за TESLA. 

Имам специална визия за младите хора от Пазарджик! И като кандидат за народен представител от листата на „Изправи се. БГ! Ние идваме!“, и като директор на професионална гимназия в града, поех ангажимент и ще помогна!

Имаме нужда от съвременни будители, нали?

Честит 1 ноември!

Честит празник, колеги!

Честит празник на всички, които са свързани с културата, изкуството, просвещението, духовното израстване на България!

 

С уважение:

Тодор Джамбов, кандидат за народен представител от листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, филолог

№ 31/106

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Loading...