todor_dzhambov2021.jpg

Тодор Иванов Джамбов е завършил Българска филология и детско-юношеска психология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Притежава Първа Професионална квалификационна степен  в областта на „Управление на образованието“. Директор е на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в гр. Пазарджик. Семеен, с деца.

Защо избрахте да се кандидатррате за народен представител?

Избрах да се кандидатирам за народен представител, защото искам да бъда полезен на хората! През всичките си съзнателни години, като учител директор на училище, директор на Комплекс за социални услуги и в момента директор на професионална гимназия, работата ми е свързана с хора. Винаги съм се старал да поставям ЧОВЕКА,       в центъра. Дали съм успял, другите ще кажат. Справедливото отношение към хората е нещото към което се стремя и бих го приложил като принцип в по-голям мащаб на въздействие, ако бъда избран за народен представител. Именно търсенето на справедливостта ме привлече в листата на „Изправи се. БГ! Ние идваме!“. Законът трябва да е еднакъв за всички! Свободата на словото трябва да е изконно право! Корупцията да бъде спряна! Хората да получават достойно заплащане за труда си!

Кои ще са Вашите приоритети, ако бъдете избран за народен представител?

В своята „платформа“ поставих няколко, но достатъчно отговорни опорни точки, които ще следвам като приоритет в своята работа, ако стана депутат. А именно ще работя за качествено и достъпно образование, адекватна грижа за децата и лицата със специфични потребности, достойно стимулиране на семействата и майките при раждане на деца. Ще работя за гарантиране на социалното спокойствие  на родителите ни-пенсионери и подпомагане на семейния и средния бизнес за преодоляване на последствията от енергийната и ковид кризата.

Кое е първото нещо, с което трябва да се занимае новият Парламент?

При всички положения темата, която е най-належаща е справянето с последствията от енергийната и ковид кризата. Временно спиране на износа на електрически ток. Обявяване на субектите, които изнасят ток през енергийната борса по време на най-острата фаза на енергийна криза и потушаване на корупцията. Подкрепа на домакинствата, средните и малките фирми със средства от държавата, възможност за временно намаляване на ДДС на електроенергията за крайния потребител и възможност за разсрочено плащане. По отношение на ковид-кризата – проблемът е свързан с излизане от собствения комфорт и мисълта за другия, със запазването на здравето и живота на хората и спасяването малкия и средния бизнес, който изхранва семейства. За целта е необходимо прилагането на справедлив и отговорен подход за справяне с проблема – зелен сертификат за преболедувалите, зелен сертификат за хората с лабораторно доказани анти-тела и зелен сертификат за ваксинираните. Поемане от държавата на здравните осигуровки на неосигурените лица, заболели от Ковид. И най-вече „Носенето на маски е задължително“!

Къде виждате вашата експертиза в Народното събрание?

Двадесет години се занимавам с образование. Образованието е моята кауза! Запознат съм с проблемите в него и като учител, и като директор, и като родител. Моята цел е да се извърши промяна в системата във всички аспекти, като крайната цел е децата и младежите да получат качествено образование, което да е гарант за тяхната успешна професионална и житейска реализация. За да се случи всичко това е необходимото да се направи цялостен анализ на „образователна ситуация“, да бъдат ясно отчетени проблемите на различните нива – ученици, учители, родители, училище, министерство; различни са проблемите на профилираните училища, различни са проблемите на професионалните училища, различни са на основните училища в малките населени места, различни са проблемите на сегрегираните училища... и т.н. Всички те трябва да покажат положителни и качествени резултати, но за постигането им е необходим диференциран подход! Важни промени, които трябва да се извършат са премахването на порочната практика „парите следват ученика“ - това определено ще доведе до успокояване на системата; намаляване броя на учениците в паралелката; покриване на определен образователен минимум от учениците за преминаване в следващ клас, повтаряне на класовете при недостигане на образователния минимум; промяна на учебните програми по предмети, с фокус придобиване на компетенции, развиване на общочовешки ценности, патриотичен дух, екологично мислене и толерантност; намаляване на административната тежест на учителите и директорите, и достойно заплащане на труда. Прилагане позитивно образование и иновативно мислене.

Вашето послание към избирателите в областта?

Скъпи съграждани и приятели, изборите са преди всичко отговорност! Отговорност е да застана пред Вас и да искам вашата подкрепа на база професионализъм, опит и достойнство. Отговорност е да поема ангажимент с ясното съзнание за предстоящите битки за промяна, и отчетност за свършената работа. Бъдете информирани, всеки човек има достойнства, биография и опит.  Вашата отговорност е да изберете Вашия човек, който ще представлява Вашите интереси, на когото ще се доверите и ще вярвате, че няма да Ви предаде, a ще застава зад Вас смело в битките за търсене на истината!

С уважение:

Тодор Джамбов,

кандидат за народен представител от 13 - МИР - Пазарджик

„ИЗПРАВИ СЕ. БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“

№31, преференция 106

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Loading...