ibgni_kremena_jo2021.jpg

Кремена Йорданова е областен координатор на “Изправи се.БГ! Ние идваме!” в Пазарджик. Пета в листата на кандидатите за народни представители. 18 години работи като експерт в застраховането. Висшето си образование завършва в СА “Д. Ценов” – Свищов- специалност “Застраховане и социално дело”. Експерт в застраховането, мениджър на собствен офис. Активно участвала в организацията и осъществяване на протестите през 2021 г.

Съпруга и майка на две деца. Живее и работи в Пазарджик от 22 години. На 42 години.

 

Защо избрахте да сте част от листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ в Пазарджик?

Години наред работя в частния сектор, сама съм изкарвала прехраната си, никога не съм разчитала на заплата от държавата. За това знам колко трудно стана, дори невъзможно, да се оцелее в България. Години наред вярвах, че нещата ще се променят към по-добро, но това не се случваше. И когато съдбата ме срещна с Мая Манолова и „Изправи се БГ!“, осъзнах, че промяната, която желая, зависи от всички нас, включително и от мен. В идеите на  „Изправи се.БГ!“ припознах моето виждане за държавата, в която искам да живея.

Какво е първото нещо, което бихте направили, ако бъдете народен представител в следващия парламент? Какъв трябва да е профилът на българския депутат?

Първата стъпка, която ще направя и ще продължа е - да защитавам и да се водя само от интересите на България. Ще дам всичко от себе си за постигане на по-добро качество на живот на всеки български гражданин. Но ако ме питате кои са моите приоритети, като майка на две деца, считам за свой приоритет социалната политика и образованието на децата ни. Не трябва да забравяме, че всички имаме нужда от тази компенсация, виновниците,  довели ни до това трагично положение,  да понесат своята отговорност.

Защо в България, според Вас е толкова трудно, да се живее нормално?

Моето виждане е, а считам и на много други хора, че в продължение на 30 години, най-вече последните 12 години, бяхме управлявани от хора, които зачитаха предимно личния си интерес. Лично аз се чувствам предадена от управниците ни до този момент. Никой от тях не защити интересите на страната ни, никъде в Европа и света. На управляващите не им беше изгодно да подкрепят малкия и средния бизнес. Застанаха зад големия такъв, само за да си пълнят чекмеджетата. Станахме свидетели на разграбването на нашата държава. Но аз съм оптимист и вярвам, че ако начело на държавата застанат качествени хора, честни и родолюбци, ние имаме всички шансове да вървим напред и на горе.

Мнението Ви за Ковид, в широк аспект?

Не съм медицински специалист и не мога да дам конкретен отговор има или няма вирус, за или против ваксините. Но това което виждам са фактите. Фалитите са факт. Хората остават без работа – факт. Не разбирам как светът стигна до тук. Знам само, че хората трябва да имат право на избор. Нали в това е смисълът на демокрацията.

Вашата прогноза за следващите 4 години, за България?

Не мога да прогнозирам, но вярвам в промяната, независимо от трудностите, които ще понесем.

„Изправи се!“ има ли потенциалът да бъде в основата на голямата промяна, която чакаме повече от 30 години?

Категорично ДА. Познавам хората, с които защитаваме нашата кауза и вярвам в тях и в реализирането на нашите идеи.

Вашето послание към избирателя от областта?

Хора, гласувайте, знам, че заедно можем да направим живота ни по-добър, по-смислен, по-истински!

 

„Изправи се.БГ! Ние идваме!“ е с № 31 в интегралната бюлетина.

Кремена Йорданова, преференция 105.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Loading...