language_cafe2022.jpg

Екипът на Съвета за младежка политика продължава с поредното издание на Language Cafe, което ще се проведе на 19-и март (събота) в кафе „Линдо”. Събитието дава възможност на всички, които имат притеснения да говорят на чужд език, да го направят в неформална среда и да се чувстват по-уверени със знанията, които имат и също така да създадат нови запознанства. За тази цел са подготвени различни теми за дискусия и други занимания.

Според проучвания, 49.5% от българите знаят английски език, но само 25% го говорят и използват. Езиковите кафета от този тип целят да преборят именно този проблем, като стимулират присъстващите да водят дискусии свободно и без притеснения.

“Езиковото кафе ми даде увереността от която имах нужда, за да говоря свободно и без да се притеснявам. Вече съм студентка и продължавам да изучавам английски. На събитието мога да поговоря на различни теми с хора, които също са решили да упражнят езика, който владеят. Налагало ми се е да излизам извън страната и се радвам изключително много, че имах подготовката да говоря и извън училищна среда.” споделя Виктория, която е част от екипа на Съвета за младежка политика.
Loading...