Yoanna_Petrova_2022.jpg

Работата като танц или танцът като работа? За Йонна Петрова и двете важат с еднаква сила. Повечето хора я познават като влогър и инфлуенсър, с над 70 000 последователи. Виждали са я в уеб сериала „Следвай ме“  или я следват в ритъма на танца в нейната школа по латино танци.

Именно танците са голямата й любов. Първата им среща се случва преди повече от 10 години. Около 5 години по-късно вече е треньор, а постепенно сбъдва и голямата си мечта – открива собствена школа за танци, в която преподава. Затова, ако има някой, който знае какво означава работата да е като танц, а танцът – много повече от работа, тя определено е този човек.

Днес 27-годишната дама знае какво е да постигнеш мечтите си и смело споделя опита си с тези, които тепърва тръгват по този път. Това е и причината, поради която се присъединява към известните лица – актьора Иво Аръков и влогърите Павел и Ицака, които подкрепят практикантската програма на Lidl и споделят своите съвети с младите хора.

За 9-а година лятната практика на компанията кани ученици над 18 години в цялата страна да направят първите си професионални стъпки, като кандидатстват до 31 май на jobs.lidl.bg.

От 1 юли до 31 август те ще работят в магазините на веригата, където не само ще натрупат нови знания и опит, но ще спечелят първите си пари, ще станат самостоятелни и ще разберат какво означава да работиш за успеха, също както го прави тя.

 Йоанна е само на 18 години, когато започва първата си работа – като рецепционист в хотел в к. Златни пясъци. И до днес си спомня колко много забавни моменти е имала с колегите и гостите на хотела. Помни обаче и първия важен урок – колко важно е за младите да работят, за да се развиват и да трупат опит в реална бизнес среда. „Всяка длъжност и всяка професия ти помагат да се развиваш. Ставаш самостоятелен и по-отговорен. Оценяваш повече какво получаваш, изграждаш самочувствие, което ти помага за личностното и професионално развитие“, споделя тя.

 Затова и нейният съвет към практикантите е да влизат с хъс и ентусиазъм в новите приключения, да вземат всичко от работата си и да се научат да имат търпение към околните. „Всеки изпитва някакви трудности, когато стартира нещо ново и непознато. Не бива да се плашим и да се отказваме лесно, защото това изгражда характера. А след това става още по-сладко“, казва с усмивка тя.

 Също толкова важно е и човек да бъде постоянен в усилията си. За да постигне целите си, винаги залага на дисциплина, амбиция, старание и уважение към околните. “Социалните умения също са от ключово значение за младежите. Да умееш да общуваш с хора, да имаш ведро и позитивно излъчване, да си търпелив и балансиран, да се стремиш да научиш повече неща, най-вече с комуникацията с клиенти“, добавя още младата влогърка.

 Самата тя продължава да следва тези правила и до днес. През последните години към танците добавя и нови предизвикателства – става влогър и се включва в нови онлайн проекти. Продължава и да мечтае със същия размах – като например, да се развива в престижни школи за танци в Испания и САЩ – мечта, за която притежава всички необходими качества, за да я превърне в реалност – както всичко, което постига досега.
Loading...