gerb_bb20220702delyan_dobrev.jpg

Цялата парламентарна група на ГЕРБ заедно с лидера Бойко Борисов проведоха среща с обществеността на Пазарджик. Срещата откри областният председател на ГЕРБ Найден Шопов, който говори за последствията от управлението на „Продължаваме промяната“, за инфлацията, обедняването на населението, за некомпетентни решения на управляващите и за предстоящите избори, на които избирателят трябва да гласува с разум. "ГЕРБ е партия, управлявала във всякакви кризи и има експертния опит, дори стоейки в опозиция ПП ГЕРБ е конструктивна опозиция, която  мисли държавнически и подкрепя полезните за страната решения", подчерта Найден Шопов.

Gerb Bb20220702naiden Shopov
Найден Шопов

„Всичко, което се е случвало в Пазарджик, е благодарение на тяхната подкрепа. С ръка  на сърцето мога а кажа, че за всичко, за което съм потърсил подкрепа, съм я намирал в държавното ръководство. Благодарение на нашата съвместна работа с държавата през изминалите години, Пазарджик е това, което е! Областта е това, което е! Във всеки един град се направиха страхотни неща. Благодарение на нашето партньорство имаме пречиствателни станции, имаме сепариращи инсталации, модерни депа, реновирани улици, спортни съоръжения – всичко това е благодарение на нашата добра съвместна работа“. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов от трибуната на зала „Маестро Г. Атанасов“.  

Tp Gerb Bb20220702
Тодор Попов

„Хората искат да усетят по джоба си – това е реалната политика! Не че другите теми са маловажни, но всеки политик трябва да слуша хората. За тях важни са 4 лв бензин, газ - по 3, вода - по 3, влезеш в магазина с 50 лв и купуваш три неща! Това са резултатите от политиката! 25 години съм в политиката и такова чудо не е било! Държавата спря, животът ни спря! Може ли да се скараш с всички и да искаш да управляваш! Скараш се с бизнес, с местна власт, със строители, с превозвачи, с ресторантьори – е с кой ще управляват?! И с Планът за развитие е същата работа! Другите държави усвоиха половината средства вече, България чака. Трябва да се върнем към нормалността!“, апелира кметът на Пазарджик.

Според него сегашните управляващи имат огромен грях към младите хора, завършили в чужбина: „Те сложиха отпечатък, тия 5-6 човека, защото има образовани кадърни  млади хора – сега като чуят, че в политиката искат да влизат образовани хора от чужбина, всеки ще вида: „Малиии, майко!“. Това е големият им политически грях. Затова стига толкова експерименти или както казват в нашата северна съседка: „Бум-друм“ – „Хващай пътя!“.

Кметът на Пазарджик не веднъж е казвал, че политиците се познават по делата си. „ Гордеем се с това, което сте направили! Гордея се с това, че съм бил партньор с вас!“ – с тези думи той се обърна към присъстващите от ПГ на ГЕРБ и им пожела да бъдат все така отговорни, а на съгражданите си пожела да гласуват умно.

Gerb Bb20220702ek Zaharieva
Екатерина Захариева

Пред обществеността в Пазарджик говори и народният представител Екатерина Захариева, като подчерта, че ГЕРБ не се срамува от това, че има опит в управлението, независимо че новите управляващи се опитват да представят опита като недостатък. „Избори ще има, да! Аз съм убедена, че този път хората ще осъзнаят, че всякакви месии, хора, които се представят, като единствени носители на промяната, не правят нищо добро и хората ще гласуват и ще повишим резултата много повече от предишни избори.

Дори и в опозиция, истинските лидери са за това да водят народа и да взимат трудните решения, а нашият лидер показа, че дори и в опозиция, доказа, че не само може да ги взима, но и да обръща общественото мнение, да обяснява на хората кое е добре за тях. Не се скри зад групата си, зад министъра си, зад заместник-министъра си, както се крие сегашният премиер“, посочи Екатерина Захариева.

Gerb Bb20220702delyan Dobrev
Делян Добрев

От трибуната говори и депутатът Делян Добрев. Той посочи, че българският гражданин е обиран ежедневно: „Първо с горивата. Включително и на тези, които нямат кола им бъркат в джоба – през стоките – хляба, салама, кашкавал. Защото купуваме евтин руски нефт по цената от няколко години. Цената му не е мръднала, акцизът не е мръднал, ДДС-то не е мръднало. Токът последните 6 месеца е все скъп, газът – също. Т.е. нищо не се е променила освен горивата – с 1 лв до 1,20 лв на всеки литър. 3 милиарда литра на годината консумираме – това са 10 милиона литра на ден по 1 лв са 10 милиона лева на ден. Към тях слагаме и 3 милиона лева на ден за това, че вкараха посредници по газа. Стават 13 милиона лева на ден – с толкова ни обират всеки ден!“

Делян Добрев предупреди присъстващите, че „ПП-тата“ ще започнат да лъжат хората, че са вдигнали доходите им– особено на пенсионерите. „Хартийките не са важни, а какво може да се купи с тях“, коментира народният представител. Според него с приемането на бюджета ГЕРБ са успели да дръпнат ръчната спирачка на инфлацията. „ Инфлацията в  България е два пъти по-висока отколкото в ЕС. Инфлацията идва от цените на тока и газа за бизнеса – това е причината за тази двойно по-висока инфлация в България. И в четвъртък нашата парламентарна група успя да запише в Закона за бюджета, че бизнесът до края на годината ще бъде компенсиран за тази висока цена на тока. И следете показателите – от 17-18% към момента в следващите месеци ще започне да пада. Нашите симпатизанти трябва да са горди, защото дори и от ролята си на опозиция, ние успяхме да спасим икономиката на страната“, посочи Добрев.

А за казаното от Бойко Борисов пред препълнената и скандираща „Победа!“ зала можете да четете тук.
Loading...