universitet_za_detsaa2022.jpg

Ученици на възраст от 14 до 17 години имат възможност да се включат в двуседмична лятна академия по роботика, наука и технологии, организирана от Американския университет в България (АУБ) и Университета за деца.

Събитието ще се проведе от 17 до 30 юли т. г. в кампуса на АУБ в Благоевград и ще обхваща два модула. Първият ще бъде посветен на роботиката и електрониката, а вторият - на химията и физиката.

Sci-Tech академията ще бъде с практическа насоченост и ще следва STEM подхода на обучение, а работният език ще бъде английски. Организаторите са подготвили различни упражнения, експерименти и екипни проекти за участниците, които ще се провеждат в модерно оборудваните лаборатории по физика и технологии на висшето учебно заведение. Предвидени са и посещения на някои от водещите научноизследователски фирми в София.

В рамките на първия модул на тема "Роботика" учениците ще се обучават по различни дисциплини в сферата на хардуера и софтуера. Част от практическите занятия ще бъдат запояване и изграждане на електронни платки, работа с интелигентни сензори, разработване на програмен код за микроконтролери Arduino и създаване на смарт устройства. Академията ще завърши с разработване на научно-технически проект и презентация на неговите потенциални приложения в реалния живот като стартиращ или научно приложим патент.

За да се включат в школата, учениците ще трябва да подготвят мотивационно писмо, препоръка от преподавател или ментор, оценяваща знанията и интересите им в областта на науката и технологиите, както и сертификат за ниво на владеене на английски език.

Желаещите могат да кандидатстват от тук.

А повече за курсовете и летните академии на Университета за деца можете да намерите тук.


Източник: АУБ
Снимка: Университет за деца
Loading...