vd_center_zel2.jpg

Първото събитие в окончателната програма на „Jazz Велинград“ – фестивал за култура в образованието, връзка между поколенията и регионите и развитие на младите таланти, е творческа среща с легендата на българската джаз и поп музика Мими Николова, която часове по-късно ще направи премиерата на новия си концертен проект. От 16 ч. в Градската художествена галерия тя ще разкаже за пътя си в музиката, започнал в младежки хорове, когато звездата ѝ изгрява с изпълнението на „Замълчи, замълчи“ във филма „Любимец 13“. Тази песен ще изпълни Вокална група „Велина“, като към женския хор ще се присъедини и самата Мими Николова. На рояла ще съпровожда Самуел Ефтимов. Велинградската формация ще представи и други песни, свързани с градската култура. От разговора с Мими Николова ще научим повече за нейните постижения в музиката, с които тя ще вдъхнови и младите участници в срещата. Сред тях ще са талантите от Вокална група „Караоке“, които ще поднесат музикално изпълнение, а вечерта също ще пеят на основната сцена. Мими Николова ще поздрави публиката с една от любимите на поколения българи песни – „Когато луната изплува“.


Първото издание на феста се организира от Община Велинград с медийното партньорство на Jazz FM и ще бъде в два дни - 15 и 15 юли.

ПРОГРАМАТА

15 юли
Среща разговор с Мими Николова
Изпълнения на Мими Николова, ВГ „Велина“ и ВГ „Караоке“
Градска художествена галерия, 16 ч.
Концерти на ДЮВИШ „Звънче“ и ВГ „Караоке“
пл. „Николай Гяуров“, 19:30 ч.
Концерт на Мими Николова със Самуел Ефтимов, Владислав Мирчев, Стоян Янкулов и специален гост Велислав Стоянов „Непреходните песни – претворени“ ПРЕМИЕРА
пл. „Николай Гяуров“, 20 ч.
16 юли
Открит урок по музика за духови инструменти с Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Мартин Ташев – тромпет, и работилница с Младежка музикална формация, КСТ „Импулс – Велинград 2002“ и Школа по изобразително изкуство (достъпът на публика до работилницата е ограничен само до членовете на семействата на участниците)
ЦПЛР – ОДК, 16 ч.
Концерт на Младежка музикална формация с Велислав Стоянов, Димитър Льолев и Мартин Ташев и с участието на КСТ „Импулс – Велинград 2002“
Изложба на Школата по изобразително изкуство
пл. „Николай Гяуров“, 19:30 ч.
Концерт „Онзи вятър от първата среща“ на Джаз бенд „Йосиф Цанков“
пл. „Николай Гяуров“, 20 ч.


Входът за всички събития е свободен

 

 

 
Loading...