stadion_osvetlenie2022.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че Пазарджик и футболния отбор се разделят с италианските партньори, заради разминаване на очакванията с постигнатите резултати:

„Това, което виждам, не ми харесва. Какъвто и стадион да направим, и Уембли да направим тук, никой няма да дойде да гледа тази игра, която в последните мачове демонстрира нашият отбор. Моето търпение също е накрая, а и аз нямам чак такова голямо търпение, но ме притеснява това, което виждам. Ние играем непривлекателен футбол и футбол, който не впечатлява с нищо. Ще има промени и те ще бъдат обявени до седмица от г-н Спасов. Отново ще се върнем към варианта да разчитаме на собствени сили и средства, защото това е най-доброто. Имахме очаквания към нашите италиански партньори, които не се покриха с действителността и там ще предстоят промени. Предстои раздяла, процедурата по развод е започнала!“. Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на обявяване на старта на изграждането на ново осветление на стадиона.

Кметът на Пазарджик ясно заяви целите пред отбора и ръководството му: „Аз искам да играем добър футбол. Гледам другите отбори от нашата черга – те играят футбол или поне се опитват да играят футбол. Ние играем Ганкиното… Далеч сме от това, което трябва да бъде. Няма мотивация, няма искра, няма никой! Това не е продукцията, която ние искаме да виждаме. Ще се разделим с някои футболисти, ще вземем нови. Нашата цел е да останем в елитната девизия. И после стъпка по стъпка ще планираме какво и как правим. Но хубавото е, че инвестиция в базата ще бъде завършена и всички средства, с които разполагаме, ще можем да ги инвестираме само и единствено в качество. Защото тази година правим всичко в движение – треньор в движение отбор в движение, база в движение. Ние просто не бяхме готови за А група и това е истината. Но търсим решенията. Направили сме необходимото да обезпечим базата, опитахме се да направим нещо, които всички считахме, че е добро и полезно, но се оказа, че има разминавания от желаната с действителното. Знаете, че аз бързо си поправям грешките, ако преценя, че съм направил такива, защото човек трябва да е адаптивен и като вижда, че една работа не става, няма смисъл да я мъчи. Ще се опитаме да преформатираме отбора с нова искра. Аз считам, че и тези футболисти, които в момента играят, могат да играят по-добре. След седмица ще обявим промените. Аз уважавам труда на всеки един. Не искам да оставате с впечатление, че някого ще гоним, това е въпрос на обективна оценка какви са нашите очаквания и реалните възможности. Трети месец гледам и не ми харесва. Вярно е, нямаме опит, нов отбор сме, всичко стана ново бързо, но не вървим нагоре, не може да губим от отбори от нашата черга. За 10-11 мача има 23 удара към противниковата врата! А другите правят по 10-15 на мач! Това не е футбол! Ние трябва да се стремим да сме номер 1! На нас ни трябват хора със самочувствие и с мащаб- за всяко едно нещо, в това число и за футбола! Затова ще има промени и ще ги обявим, когато вземем решение, като целите ще са средносрочни – за до края на този сезон, най-много до следващия. За всяко нещо си търсим правилните хора“.

Кметът Тодор Попов сподели още, че желанието му е основният състав на отбора да е от български футболисти, „а ако има чужденци, те да са такива, че да ни вдигнат нивото. Това е добрата рецепта – мотивация, правилна настройка и подготовка! Да се играе хубав атакуващ футбол. Не говорим за резултатите, а за красив футбол – отборът да е играл добре и да е дал всичко от себе си!“, каза още Тодор Попов. Той не скри, че с феновете обсъждат за срещите в Пазарджик да има и изненади, и мажоретки, и томболи – но всичко това предстои, когато стадионът ще бъде готов да приеме домакинските срещи на „Хебър – 1918“.
Loading...