holiday_park.jpg

Първият от веригата търговски комплекс Holiday Park отвори врати в Пазарджик

 

Първият ритейл парк от веригата Holiday Park отвори врати в Пазарджик. Днес той беше официално открит от г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” – инвеститор в мащабния проект и кмета на Пазарджик г-н Тодор Попов. Те двамата прерязаха лентата на парка, който се простира на близо 34 000 кв.м. с над 400 паркинг места.

Ритейл паркът включва общо 20 магазина от известни български и световни марки. След приключването на първия етап от изграждането му днес отвориха врати LC Waikiki, KIK, Sport Vision, New Yorker, House, Cropp, Sinsay, MatStar, dm и Vidioptics. През пролетта на следващата година ще бъде завършен цялостният проект с откриването на останалите обекти - Pepco, TMarket, Hippoland, JYSK, Pause Jeans, Зоомагазин Д-р Стефанов, SOPharmacy и заведение за хранене.

Председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев съобщи, че това е първият парк от веригата Holiday Park  и такива в момента се изграждат в Стара Загора, Перник и Хасково. Предстои построяването и на подобни ритейл паркове в София и Русе.

„С времето този град ми стана симпатичен и ми е приятно да се виждам с хората тук. Защо Пазарджик? Защото в Пазарджик всичко се случва някак си лесно, случва се „за утре” – буквално в момента, в който се видя с този млад и проспериращ кмет. Наистина благодаря на общината и на всички държавни служби, които работят като един екип в помощ на инвеститорите. И моята лична препоръка за всеки голям или малък инвеститор  е, ако ще пробва в България, да пробва в Пазарджик! Заслужава си!”. Това заяви Тодор Белчев и лично благодари на кмета Тодор Попов за подкрепата.

„Започвайки нещо ново, човек не трябва да разрушава. В проекта попадна едно блокче, което запазихме и му дадохме нова визия, ще го интегрираме във времето по най-правилния начин в тази среда. Всичко това се случи благодарение на г-н Попов и неговия екип”, каза още Тодор Белчев.  

Кметът на Пазарджик се обърна към собствениците и управители на отделните обекти от ритейл парка като ги увери, че в лицето на Община Пазарджик винаги ще намерят подкрепа. „Защо помагаме на тези хора без значение какъв е размерът на инвестицията?!  Примерно, Тодор Белчев за последните 3 години е инвестирал над 150  милиона лева в този град и в днешния ден 350 човека ще намерят своя поминък в този Holiday park. Зад този успех стоят много усилия. Искам да благодаря на всички – строители, проектанти, наематели, собственици. Високо ценим техните усилия и винаги се стремим да бъдем №1”, каза още кметът и обяви пред инвеститорите три неща, в коипо Пазарджик предстои догодина да бъде №1:

Ще сме първата община в Европа, която ще реши проблемите си с осигуряване на електроенергия за общинските дейности и обекти, в т.ч. болници, детски градини, училища, басейни, улично осветление, общински зали и сгради – ще открием първият 10 мегаватов собствен соларен общински парк. Това ще ни освободи един ресурс, който ще инвестираме в други полезни дейности. Ще открием най-големият соларен парк в Европа  - 280 мегавата и пак сме №1. А през май  за Празника на града ще открием най-високият паметник в света  на нашите духовни покровители- Св. Св. Константин и Елена. И през септември -  Градините на света – с участието на над 20 държави в първия етап, ще представят своята фауна тук.

Тук в Пазарджик не разчитаме на държавата, а изключително на себе си, защото сега искаме да се случват нещата, за които си мечтаем всички – сега да ставаме по-богати, сега да живеем по-добре и да имаме самочувствието, че ние тук можем да правим нещата най-добре от всички”. Това каза Тодор Попов и допълни, че в Пазарджик не чакаме неволята, а се режаваме проблемите сами. „ А следващата година ще е такава каквато си е направим. А и вие, и ние сме показали, че можем да правим нещата както трябва”, каза още кметът на Пазарджик и благодари на изпълнителите на обекта, на инвеститорите, собствениците и наемателите в новия Holiday Park.


holiday_park1_.jpg
holiday_park_ob.jpg


Loading...