nb_varna2023.jpg

Пазарджишкият предприемач инж. Нишан Бъздигян беше отличен с почетен плакет от Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“. Отличието се връчва за благотворителна му дейност и подкрепата за арменската общност, за кампаниите и инициативите на организациите на арменци в страната. Връчването стана по време на ежегодния благотворителен бал "Арменската Коледа", организиран от благотворителния съюз "Парекордзаган“ – Варна и проведен в галерия „Графит” на 14 януари. Отличието връчи известният финансист и банкер Левон Хампарцумян.

След като благодари за отличието, Нишан Бъздигян поздрави варненската организация на арменците и благотворителен съюз "Парекордзаган“ за поредните им инициативи – изграждане на Българо-арменски културно-информационен център във Варна и кръщаване на улица с поставяне барелеф на проф. д-р Гарабет Капрелян - Декан и Ректор на Медицински университет - Варна от 1977 до 1983, създател на Катедрата по вирусология, създател на ХЕИ - Варна, АГ болница - Варна и Очна болница - Варна.

Средствата за откриването на културно-информационния център бяха събрани по време на Благотворителния бал чрез дарения и търг на картини. По време на бала беше обявено и първото събитие от календара на новия Българо-арменския културно-информационен център - концерт на Кристина Азнавур под патронажа на Жоел Мейер - посланик на Франция в България и на Армен Едигарян - Посланик на Армения в България, който бе гост на бала. Концертът ще е на 30 април, във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Nb Varna2023b
почетен плакет

nb_varna2023c.jpg


Loading...