mbal_vg.jpg

В позиция на Пазарджишката организация на „Продължаваме Промяната“, изпратена до медиите, че битката за справедливост по казуса с предсрочното освобождаване на директора на велинградската МБАЛ продължава. От „Продължаваме Промяната“ посочват, че скандалното решение на ОбС-Велинград, с което беше уволнен д-р Данчо Гурдев, е върнато за ново разглеждане и предстои да бъде гледано отново.

Междувременно след жалба на д-р Гурдев съдът е спрял вписването в Търговския регистър на новия управител на болницата. То беше поискано от кмета на Велинград Костадин Коев от ГЕРБ, още преди решението на ОбС да е влязло в сила.

От „Продължаваме Промяната“ заявят, че д-р Гурдев е освободен без никакви мотиви, по анонимен сигна, без проверка на факти и доказателства и въпреки подкрепата на повече от 200 служители на здравното заведение и гражданите на общината. „Д-р Гурдев беше заменен с човек, пряко свързан със собственика на частната болница във Велинград. По този начин беше открит пътят към налагането на частен монопол върху медицинските услуги за близо 50 000 жители от четири общини. В знак на протест срещу решението още същия ден трима съветници от ГЕРБ напуснаха групата си в ОбС и останаха независими“, заявяват от „Продължаваме Промяната“. Според тях д-р Данчо Гурдев е успял да спре редица схеми за източване на здравното заведение и да започне неговото финансово стабилизиране, затова очакват битката за справедливост да е продължителна.
Loading...