bb_gerb20230313.jpg

Пазарджик днес беше част от предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В препълнената зала „Маестро Г. Атанасов“ той и всичките членове на листата се срещнаха със симпатизанти на ГЕРБ-СДС.  Пред тях говори и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Срещата откри областният лидер на ГЕРБ Найден Шопов. „Тези избори бяха предшествани от неимоверните усилия на ГЕРБ-СДС България да има редовно правителство и работещ парламент. За разлика от нас, други хора не искаха държавата да продължи да функционира нормално. Те спряха всички инфраструктурни проекти, изтеглиха огромни заеми, допуснаха цените на горивата и енергията да достигнат невиждани размери, а инфлацията многократно да надхвърли средноевропейската. Всичко това доведе до безвремие, обедняване, хаос и най-лошото – невиждано разединение в нашето общество. Единствената политическа сила, която си дава сметка за последствията от управлението на т.нар. Промяна е ГЕРБ-СДС. Уверявам Ви, че това е и единствената политическа сила, която е способна, има експертизата и опита да се противопостави на разрушителния ефект на „Промяната“ е ГЕРБ-СДС!“. Това заяви Найден Шопов под аплодисментите на пълната зала „Маестро Г. Атанасов“.

"Като избирате, гледайте хората, вижте им биографиите! Те показват какво представлява един човек", Това заяви пред присъстващите кметът на Пазарджик Тодор Попов и посочи, че няма как някой да управлява държавата, ако собственият си живот не може да управлява.

"Две години държавата няма бюджет. Това вече го взехме за нормално“, коментира Попов. „Ние няма да имаме бюджет до средата на годината. По-големите общини горе-долу връзваме двата края, а по-бедните? Те вече и за ток нямат пари. Ами бизнесът?", попита риторично кметът.

Той подчерта, че повечето от хората в листата на ГЕРБ са местни, знаят проблемите на общността, но преди всичко имат необходимата експертиза.

„А иначе дошли от не знам къде си. Те не могат да кажат половината общини в областта, а проблемите ще ни решават!", атакува той другите партии и коалиции.

"Време е да основем фондация в защита на нормалния хетеросексуален мъж. Останахме малко. Вече не е лесно да си мъж", каза още Попов.

Кметът настоя кандидатите за управляващи да казват какво точно ще променят в държавата и как точно. "Всеки избор е важен. Искам предвидимост и да знам какво да очаквам. Затова трябва да се гласува", настоя той, обяснявайки защо трябва да се гласува. И призна, че ако и сега не се направи правителство, не е сигурен дали ще продължи да гласува.

Трябва да направим необходимото да спечелим изборите, призова Попов и се закани в областта ГЕРБ да са първи. Но заяви, че след това може да си поиска нова спортна зала.

"Ние ще победим и то с много, не вярвайте на социолозите! Миналите избори бяхме с 14% повече в областта, сега ще сме минимум с 15%", каза водачката на листата Екатерина Захариева.

"Аз съм с вас от първия ви кабинет, благодаря, че ни гласувахте доверие и ни дадохте шанс да работим за България,обърна се я към Бойко Борисов - и ние нямахме опит, но в най-тежката тогава икономическа криза в света, след Тройната коалиция, с разсипана държава, с никакви проекти, в първия кабинет, успяхме да стартираме само за година строителство на 4 лота от магистралите", припомни Захариева. И обобщи, че никой не трябва да вярва на оправданията на ПП, че не са свършили нищо, защото са управлявали кратко.

"Те не дойдоха в България да направят нещо. Аз се гордея, че съм останала в България", посочи Захариева и каза, че й е писнало някой да се хвали как се бил върнал тук. Ние не сме си тръгвали и никога не сме искали да си тръгваме, защото сме искали да работим за България. Не сме си тръгвали, няма да си тръгваме, но ще се върнем, за да спрем тази разруха", категорична бе Захариева. Според нея от две години няма държава, а има пълно безвремие.

"2009 г., като дойдохме на власт, имаше дупка от милиард. За няколко месеца я поправихме. След КТБ бе 6,7 млрд. За една година я покрихме, не я усетихте, разплатихме на всички. Сега дупката отива на 15 млрд. И има разединен народ, което е най-лошото". С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията в страната и посочи основния проблем на бъдещето управление.

Два пъти вадихме държавата, ама тогава така ги побеждавахме, че поне две години мълчат, добави още бившият премиер.

"Винаги сме идвали и сме казвали: Хайде, гласувайте, моля ви се. Сега вие трябва да ни изкарате, за да поемем ангажимент. Повярвайте ми, никой не знае като мен точно как функционира държавата. Всички колелца са или клеясали, или спрели, или уплашени. И всеки чиновник чака да види какво ще стане", предупреди Борисов.

"За Родопите трябва да има целево по половин милиард всяка година. Трябва да ги държим като зеницата в окото си и другото - в Северозапада. Поне 10 г. да изравним Юга и Севера, но такъв разговор няма. За това не се говори", смята Бойко Борисов.

 "България бе на регионите, силни градове, децентрализация, да си останат хората, да не обезлюдяват населените места... Миналата седмица бях във Враца, Монтана, Плевен, навсякъде свалят броя на депутатите, защото се обезлюдиха. Няма пътища, инвестиции, нищо. Няма държавна политика. По половин милиард харчех в Родопите. Които са пътували знаят. Щеше да е готов и покрай Кормисош пътя. От тогава нищо, нула. Защо?", гневен е бившият премиер.

"Това, което направихме за селата - имахте рядък шанс. 100 г. преди това не бе правено нищо и никога повече няма да се направи, ако не се върнем", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Април да има правителство. Докато приеме бюджета, докато общините направят своите бюджети, какво капитално строителство ще има тая година? Кога ще възложите обществени поръчки, кога ще ги обжалват, кога ще построите нещо", попита той, обръщайки се към кметовете от района.

"Войната помага страшно много на България, колкото и цинично да изглежда това. Защото изнасяме ток, бълвахме за Европа, взимахме пари, компенсирахме бизнеса. Но и това бе грешно - компенсирахме всички - и богати, и бедни", смята той. Според него и компенсациите за горивата не са били разпределени правилно, не са отишли при нуждаещия се човек.

Той завърши изказването си виц. Попитали радио "Ереван" кога България ще бъде по-добре. От там се замислили и казали: „Тя вече беше“.

„Не ви ли прави впечатление, че никой освен нас не прави кампания. Иска ми се да си довършим работата“, коментира още Борисов в Пазарджик. След срещата поне още половин час той не успя да се измъкне от залата заради многото желаещи да се снимат с него.

 

 

 КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!


tp_gerb20230313.jpg
tp_bb_gerb20230313z.jpg
tp_bb_gerb20230313.jpg


Loading...