taslakov_vazrajdane.jpg

Народният представител от “Възраждане”, Стоян Таслаков даде съвместна пресконференция с Иван Маринов и Иван Тодев, които са част от структурата на третата политическа сила във Велинград, във връзка с местни и регионални теми, които будят висок обществен интерес. 

“Ще се постараем регулярно да уведомяваме обществеността за действията ни и свършеното от нас. Първо, бих искал да коментирам въпросът, който зададох на министъра на правосъдието на Парламентарен контрол, относно излезли публикации за информация и съмнение за организирана престъпна група в община Пазарджик, която се е занимавала с придобиването на земеделски земи, в полза на една фирма, която е инвеститор на фотоволтаични централи. Става въпрос за селата Априлци и Сбор, където изникна една огромна фотоволтаична централа. Отговорът на министъра на правосъдието ме разочарова, защото единственото, което той е предприел като стъпка е да образува дисциплинарна проверка. Това е крайно недостатъчно”, заяви народният представител от “Възраждане”, Стоян Таслаков. 

От “Възраждане” коментираха и темата за Тракийското светилище край Ветрен дол, където има инвестиционни намерение да се добиват инертни материали. Новината от тази седмица е, че кметът на Ветрен дол от “Възраждане” - Георги Янев организира масово почистване на светилището и достъпа до там. По отношение на съдбата на общинската болница във Велинград, председателят на местната структура в града - Иван Маринов, заяви : 

“Въпреки че “Възраждане” не управлява в настоящия момент се стремим към сериозна дейност, в полза на обществото и гражданите. По отношение на болницата, ще започна с една малка победа - наскоро се навърши една година от незаконното отстраняване на управителя на МБАЛ “Велинград” на заседание на Общински съвет. Тогава имаше масов протест, в самата заседателна зала, точката беше вкарана извънредно, ние също се организирахме и го подкрепихме, но волята на хората беше, за пореден път, погазена. На 6 март, миналата седмица, делото беше спечелено в пазарджишки Окръжен съд и управителят спечели това дело, защото беше незаконно отстранен”, коментира Иван Маринов от “Възраждане”.

Той посочи, че от местната организация на най-голямата опозиционна сила са организирали множество протести и автошествие с голям отзвук в целия град. Като следствие на дейността на “Възраждане”, служителите на Медицинския център към болницата, също преминават към активни протестни действия, поради неизплащане на възнагражденията от месец декември 2023 година. 

“Интересното е, че и към Медицинския център, и към самата болница има частен интерес. Казусът с общинската болница и Медицинският център към нея продължава, ние ще бъдем на терен, всеки ден, и ще се борим, ще бъдем до гражданите и специалистите, които работят там, защото те са едни кадърни, млади хора, които заслужават достойно заплащане”, заяви още Иван Маринов от “Възраждане”. 

 

 

 
Loading...