hebar_us2024.jpg

 Пазарджишкият строителен предприемач Валентин Василев - Валдани е новият президент на ФК „Хебър“. 45-годишният бизнесмен заменя на поста Владимир Гаджев, който бе начело на "зелените" през последните 3 месеца. Валдани ще управлява клуба с помощта на 7-членен Управителен съвет, в който освен него попаднаха бившият национал Йордан Минев, кметът на Добровница Гурко Митев, журналистът Димитър Комсийски, икономистът Лазар Костов и бизнесмените Николай Ичев и Димчо Ганев.

Извънредното Общо събрание на хебърци продължи близо 2 часа. В началото на сбирката бившият вече председател на УС Владимир Гаджев направи кратък отчет за отминалия тримесечен преходен период. След него думата взе един от основните до момента спонсори на клуба - Румен Димитров, който запозна делегатите с фактическата ситуация към днешна дата. Той благодари на всички останали спонсори, дали своята лепта за финансиране на отбора от Нова година до момента и ведно с това подчерта, че само с обединенените усилия на всички „Хебър“ ще преодолее трудностите. В светлината на това Димитров сподели, че вече е провел два конструктивни разговора с кмета на Пазарджик Петър Кулененски относно субсидирането на „Хебър“ от страна на Общината, като ангажиментът да бъде за шестте месеца от второто полугодие на тази година - в рамките на бюджет 2024г.

По втора точка от дневния ред делегатите освободиха с пълно единодушие стария УС от длъжност и отговорност.

Като член на Общото събрание и председател на комисията по Бюджет и финанси в местния Общински съвет, Атанас Шопов още веднъж препотвърди позицията си от неформалната сбирка преди три седмици, когато заяви, че ще се ангажира да внесе на сесия на ситирапламента искане за целева помощ към ФК „Хебър 1918“ в размер до 800 000 лв.
Loading...