stad20210621.jpg

На стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик днес беше дадено началото на втория етап от реновирането на спортното съоръжение. Ремонтът ще обхване страничните трибуни, които в момента са запустели бетонни остатъци, покрити със саморасляци.

„Тук ще има 1512 седящи места и с тях ще изпълним нашия план за общо 2500 седящи места, което е задължително условие за амбициите ни за А група догодина. Ремонтът ще включва трибуните, отливане на нови фундаменти, монтиране на седалки. Под трибуните ще има складови и търговски помещения. А отсреща ще има устойчиви метални скари, върху които да се монтират седалки с UV защита. Ремонтът, който ще трае до есента, няма да пречи на състезателната дейност, която ще започне от средата на август, когато ще започне новият шампионат, защото това са заградени територии и няма достъп на граждани до тях. С това приключва вторият етап от ремонтите, а третият ще включва изграждане на ново осветлени, което ще се случи догодина най-вероятно, защото там ще разчитаме на партньорство с държавата”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов, който днес беше на стадиона, за да обсъди с ръководството на стадиона и с изпълнителя хода на ремонтните дейности.

Относно плановете за отбора кметът заяви, че тази година не се планират драстични промени в състава. „Нашата амбиция е на този етап да обиграваме отбора, защото отборът играе добре, момчетата не са лоши, а през сезон 2022/2023 г можем да помислим за атакуване на Първа лига. Дотогава ще имаме и партньор, който ще ни обезпечи, и стадионът ще е напълно готов. Нещата трябва да вървят стъпка по стъпка и да си поставяме дългосрочни цели, които да следваме”, каза още Тодор Попов.

Кметът обсъди с ръководството на спортното съоръжение запазването и кастренето на зелената растителност зад трибуните, на които днес започна работа фирмата изпълнител - „АРЕТЕ СТРОЙ” ЕООД. Ремонтът трябва да приключи до есента.


stad20210621d.jpg
stad20210621b.jpg
stad20210621a.jpg


Loading...