unihospital.jpg


Николай Джунов живее втори живот – след 78 дни в Реанимацията ни и 50 дни на апаратна вентилация, съобщи д-р Тодор Бургуджиев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Николай Джунов е приет в „Уни Хоспитал“ на 14 ноември 2020 година с доказана инфекция от новия коронавирус в КОВИД-сектора на лечебното заведение към Отделението по вътрешни болести. Три дни по-късно е преведен в ОАИЛ, където следват месеци непрекъсната борба за живота му.

"Пациентът ни премина през ада, състоянието му беше наистина драматично – премина през няколко септични състояния, които овладяхме чрез прецизно антибиотично лечение, благодарение на комплексните грижи с колегите пулмолози, колегите от Лабораторията по микробиология", разказа д-р Бургуджиев. По време на лечението Николай Джунов получава безрезервна подкрепа от колегите си от Районното полицейско управление – даряват неколкократно плазма, за което днес той изказва своята признателност и към медицинските специалисти, и към колегите си полицаи.

В края на януари т.г. започва вертикализирането и раздвижването на пациента от специалистите в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, следва операция на декубитална рана от екипа на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

"Чувствам се добре, думите не ми достигат да благодаря на всички, които се грижиха неотменно за мен в болницата, на колегите ми и на семейството ми", споделя Николай Джунов.
Loading...