zlatna_libela2022.jpg

На тържествена церемония бяха връчени годишните награди за строителство в Област Пазарджик. В категория "Най-динамично развиваща се фирма" приза получи "София вижън лукс" ООД, с управители Румен Димитров и Светлозар Христев. Приза "Най-добър млад строител" получи Катя Дилова управител на "Агро атракт - Катя Дилова" ЕТ. Фирма с дългогодишна история, опит и устойчиво развитие тази година е за "Сигма строй" ООД с управител Ангел Палаозов. Наградите връчи Председателят на ОП-Пазарджик инж. Иван Делчев.

В регионалния конкурс за сграда на годината на Областно представителство Пазарджик се състезаваха пет сгради в две категории. В категория "Жилищни сгради" победител е жилищна сграда в град Пазарджик, улица Генерал Гурко 28 с проектант арх. Стефан Гюрджеклиев, възложител Артстрой ЗС ООД, гр. Пазарджик и строител Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик. Наградата връчи инж. Тодор Калоянов - председател на РК на КИИП Пазарджик.

Sgrada Na Godinata2022

В категория "Обществени сгради" комисията единодушно избра обекта на улица Сан Стефано 29, гр. Пазарджик, недвижима културна ценност, на който са извършени реконструкция, реставрация и адаптация и ново застрояване с проектант арх. Петкана Бакалова, възложител и строител Делчев Инженеринг ООД, гр. Пазарджик.

Преседателят на комисията по избора на "Сграда на годината" в област Пазарджик арх. Петър Мурджев връчи статуетката на инж.Делчев, като подчерта, че е особено горд да връчи точно тази награда. Сградата заедно с още няколко реставрирани сгради в съседство образуват красив ансамбъл в централната градска част.

"Прекрасно е, че съхраняваме ценноста на тези сгради, като едновременно ги интегрираме в многообразната ни градска среда и обществен живот", сподели арх. Мурджев.

Sgrada Obshtestv Na Godinata2022b

Учредената през 2008 година голяма награда "Златната либела" насърчава добрите практики в строителството, създава предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда. Победителят се излъчва чрез гласуване от членовете на Областното представителство, като определящи са качествата на управителя, отношенията с колегите, честност и почтеност, гражданската ангажираност, участие в обществения живот на организацията, благотворителни каузи, посочиха инициаторите.

Носителят на "Златната либела 2022" е "Валдани" ЕООД с управител Валентин Василев. Победителят получава пластика „Златната либела“, изработена от твореца Леон Бабачев, и е препратка към древноегипетската Либела. Наградата връчи областният управител Трендафил Величков.

Той приветства всички наградени и присъстващи по случай наближаващите празници и пожела здраве и успехи на тях и семействата им. Изказа и своята признателност към строителите от областта. Специални благодарности отправи към всички строители за проявения висок професионализъм и доброволческа подкрепа при овладяването на горските пожари в нашата област. Почетен плакет получи председателят на областното представителство инж. Иван Делчев.

Трендафил Величков приветства инициативата за изданието Архитектурен форум „Брацигово – Каменният поток на времето“ на Камара на архитектите в България Регионална колегия София съвместно с Община Брацигово, а в това издание и с Камара на строителите в България, и създаването на образователен център за архитектурно-строителна реставрация в сградата на бившия строителен техникум в град Брацигово, която от дълги години е неизползваема. "Това ще бъде единствена по рода си школа не само в региона, но и в цялата страна", каза областният управител. "Горд съм, че това събитие се организира на територията на нашата област. Поздравявам инициаторите за смелостта, че втора поредна година продължават да поставят изключително важния за страната ни проблем за опазването и реставрирането на недвижимото културно наследство", посочи Трендафил.

Снимки: вестник "Строител"
Loading...