tp_novotovrDSC_0707a.jpg

Кандидатът за кмет на Пазарджик Тодор Попов представи на пресконференция четвъртата група приоритети на Новото време в подкрепа на инвестициите и по-високите доходи.

„Смисълът на едно местно самоуправление е хората да живеят в по-добра физическа среда и да получават прилични доходи. Те са взаимно свързани и ние ще продължим да надграждаме в тази посока“. Това заяви кандидатът за кмет и водач на листата Тодор Попов. Той припомни, че през последните години в Пазарджик са разкрити много нови работни места и са открити няколко нови предприятия. „Пак ще кажа, те не идват случайно в Пазарджик, а защото средата е добра – както административната, така и бизнес средата, защото пазарът е добър“, коментира още Тодор Попов.  Той посочи, че през следващите години ще продължи облекченият административен режим за големите инвеститори – всички услуги от администрацията те получават изключително бързо и затова всеки инвеститор, който е дошъл в Пазарджик, е подчертавал, че не само не е срещал никакви затруднения от административен характер, но и съдействие за комуникацията с другите институции. Две са нещата, които отблъскват инвеститора, сподели Тодор Попов. По думите му това са „дребното рушветчийството и бавното административно обслужване“. Третото препятствие пред инвеститорите, което не зависи от местната администрация, е липсата на предвидимост по отношение на нормативната уредба. В България най-големият бич не е корупцията, а ежемесечната смяна на правилата и от там – невъзможност за дългосрочно планиране, посочи още Тодор Попов.

Водачът на листата на Новото време Тодор Попов съобщи, че имат готовност да стартират нова Икономическа зона на Пазарджик. Тя ще бъде на терен, който в момента се стопанисва от Професионалната гимназия по селско стопанство. Гимназията разполага със 700-800 дка, които към момента вече не са ѝ необходими. За ползване от училището ще бъде оставен двор от около 20 дка, а останалите ще бъдат обособени за Икономическа зона, която ще е изключително атрактивна, тъй като е на бъдещия околовръстен път.

На следващо място екипът на Новото време предвижда да стартира програма за малък и среден бизнес, който ще може да получи подходящо и компетентно консултиране в старта на своята дейност. „Искаме да стимулираме младите хора, които искат нещо да направят, да развиват дейност“, посочи Тодор Попов. Предвижда се и създаване на „Бизнес хъб“ – платформа за работодатели и търсещи работа. Идеята за това е дошла след първото издание на "Business Expo & Career Day - Пазарджик". Бъдещата платформа ще даде възможност на работодателите и търсещите работа да се срещнат. Това са инициативите в подкрепа на приоритета за ръст на инвестициите и за по-високи доходи, представени от Тодор Попов. На пресконференцията на Новото време присъстваха също кандидатите за общински съветници Румен Димитров, Венко Пенчев, Лидия Несторова и Спас Добрев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!


tp_novotovrDSC_0707b.jpg
tp_novotovrDSC_0707.jpg


Loading...